NAGYVILÁG
Külföld
#hurrikán
#Michael
#Florida
Sokan mindenüket elvesztették a viharban - videó
Minden képzeletet felülmúló pusztítást hagyott maga után Michael. Florida kormányzója beszélt így a 4-es erősségű hurrikánról.

Oly sok élet változott most meg örökre - mondta Rick Scott. Sok család mindenét elveszítette.

Házakat kapott fel az óránként 250 kilométeres sebességgel száguldó szél, fákat csavart ki tövestől és vezetékeket sodort magával Florida északnyugati partvidékén. Csaknem 3 méter magas hullámokat keltett, aztán veszített erejéből, mire a beljebb ért a szárazföldre. A halálos áldozatok száma így is legkevesebb hat. Négyen Floridában vesztették életüket, egy ember Georgiában, egy pedig Észak-Karolinában. Volt, aki kocsijával kidőlt fának ütközött, egy 11 éves lányt egy garázs fémteteje talált el. Útja korábbi állomásán, Közép-Amerikában 13 embert ölt meg a Michael hurrikán.


Floridában Mexico Beach városáról "ground zero"-ként beszél a katasztrófavédelem feje, utalva a 2001. szeptember 11 utáni állapotra New Yorkban, a Világkereskedelmi Központ helyén. Rengeteg gondot okoznak a leszakadt és vízbe került vezetékek, az áradások, a romok és a roncsok. A kormányzó azt kéri, hogy senki ne térjen vissza a városba, amíg az nem lesz teljesen biztonságos.

Több mint 370 ezer ember evakuálását rendelték el az államban, de sokan figyelmen kívül hagyták ezt. A parti őrség az éjjel 10 küldetésen vett részt, csaknem 30 ember életét mentette meg.