KÉK FÉNY
Sok ezer doboz cigivel menekült a szabolcsi rendőrök elől
Több mint ötezer doboz csempészett cigarettát találtak a rendőrök egy előlük menekülő ukrán-magyar állampolgárságú férfi autójában Tunyogmatolcs és Győrtelek között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai szerdán a Tunyogmatolcs és Győrtelek települések közötti útszakaszon akartak ellenőrzés alá vonni egy személyautót és annak vezetőjét. A sofőr a rendőrök megállásra utasító jelzését figyelmen kívül hagyta, és továbbhajtott Győrtelek irányába.

A rendőrök szolgálati gépkocsijukkal követték a járművet, amely - feltehetően nagy sebessége miatt - szalagkorlátnak és egy álló gépkocsinak ütközött. Az ukrán-magyar állampolgárságú sofőr az autóból kiugrott, és megpróbált elmenekülni. Nem jutott messzire, a rendőrök szinte azonnal elfogták.

A szonda jelzése szerint a nagydobosi férfi alkoholt fogyasztott. Az egyenruhások a kocsijában 5500 doboz csempészett cigarettát találtak, amelynek értéke meghaladja a tízmillió forintot. A 29 éves férfit a rendőrök a Mátészalkai Rendőrkapitányságra előállították, és közúti veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. A jövedéki árucsempészettel kapcsolatos eljárást az illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja.

- FrissMédia -