PUZZLE
Életmód
Soha nem volt aktuálisabb - menekülőcsomagot kínál Thaiföld
A koronavírus-járvány kitörése óta a két legrosszabb hét előtt állunk - mondta csütörtökön a miniszterelnök. Ki ne kívánna ilyenkor inkább valahol máshol lenni? Az egyre több helyen bevezetett távmunka miatt ez nem is lehetetlen. Erre érzett rá Thaiföld, és ötlete is van arra, miként tehetnénk át otthoni irodánkat valami egzotikus helyre.

Thaiföld sikeresen tartja alacsonyan a Covid-fertőzöttek számát és külön protokollt dolgozott ki ehhez a turistaszektornak. "Biztonság és egészség" programját a turizmus és a kereskedelem szereplői az egészségügyi minisztériummal közösen hívták életre. A cél az utazók bizalmának elnyerése a szigorú tisztasági, védekezési és fertőtlenítési követelményekkel. Ezeket a csatlakozó áruházaknak, boltosoknak, szállásadóknak, vendéglátóknak egytől egyig be kell tartaniuk. Ebben az esetben igazolást kapnak: a SHA, az Amazing Thailand Safety And Health Administration diploma garancia a biztonságra.

Az Asian Trails utazási cég úgynevezett menekülőcsomagjaihoz csak ilyen szállodák csatlakozhattak. A csomagok általában 15 éjszakás bangkoki és két hét tengerparti szállodát tartalmaznak, luxusszobákban, transzferrel és kirándulással a szigetekre. Minimum 30 nap ott tartózkodást kínálnak, már 1000 dollártól. De van kéthónapos változat is a digitális nomádoknak, ott a tengerparti nyaralás nyúlik meg. Okos választás okosmunkához - vallják.Egy ilyen csomag még vízum nélkül is elérhető a magyaroknak. Ha 45 napnál nem maradunk tovább Thaiföldön, akkor nem kell bajlódnunk engedélykéréssel. Ennél hosszabb úthoz Thaiföld budapesti nagykövetségén kérhetünk vízumot.

Egyelőre ugyan még 15 éjszakás karantén vár az utazókra, de sokakat ez már most sem tart vissza és a helyzet remélhetően hamarosan változik. A gazdag kultúrájú, évezredes élő hagyományoktól színes, vibráló Thaiföldre régóta szívesen kelnek útra a magyarok. Bangkok, Pattaya, Phuket, Ko Samui, Chiang Mai egyre több honfitársunk számára ismerős. Tengerpart, ősi buddhista szentélyek, kolostorok, díszes templomok, mesébe illő paloták, hatalmas kő-Buddhák, lüktető partihelyek és ellenállhatatlan konyhaművészet csábítanak.

A home office új távlatokat nyitott, a digitális nomádok már most élvezhetik a munkával egybekötött vakációt és a strandirodát. Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra tenger - jól hangzik, nem? Az élet túl rövid ahhoz, hogy bezárva töltsük.

- FrissMédia -