SPORT
Labdarúgás
#Sényő
#FTC
Simán verte a Fradi a Sényőt - képgaléria
A Ferencváros gól nélküli első félidőt követően az 50. percben emberelőnyhöz és büntetőhöz jutott. A tizenegyest Kjartan Finnbogason értékesítette, a folytatásban pedig az NB I listavezetője magabiztossá tudta tenni a különbséget a harmadosztályú Sényővel szemben. Az első osztályú klubok közül a Honvéd is négy, míg a Haladás két góllal bizonyult jobbnak ugyancsak harmadosztályú ellenfelénél.

Bár az első félidőben a Sényő látszott jobbnak, ez a harcias kedv és lendület hamar alábbhagyott, miután a második félidő elején - a helyiek szerint vitatható módon - a játékvezető egy szabálytalanság miatt 11-est ítélt, amit a fővárosi csapat simán értékesített. Ezt követően a Sényő emberhátrányból próbálta nyerni a meccset, de a kadeti lendület és a hazai pálya előnyét hamar felőrölte a Ferencváros. A Sényőnek az első félidőben négy gólszerző lehetősége is volt, amivel nem tudott élni. A polgármester a helyi futball legnagyobb eseményének nevezte a találkozót.

A szakember szemével

A Fradinál viszont nem fognak hőskölteményt írni a mai teljesítményről, mert az első félidőben szinte lövésük sem volt a zöld-fehéreknek. Hiába kiabált Rebrov az oldalvonal mellől, kevés volt elöl a mozgás, a hazaiak könnyedén fojtották el már csírájában a fővárosi akciókat.

A Sényő viszont nagyon szervezetten, jól játszott, és ha az elején Fabu Márton jobban koncentrál, akár a vezetést is megszerezhették volna. Amúgy is remekül játszottak, és ez fellelkesítette a pálya mellett szorító hazai szurkolókat. Az önfeláldozó játék eredménye egy gól nélküli félidő lett, és néhányan már az esetleges hosszabbításról kezdtek ábrándozni.

A második félidő legelején azonban a sényői Marics Gábor összehozott egy tizenegyest a Fradinak, ráadásul talán szigorú ítélettel, de megkapta a második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek a hazaiak. A tizenegyest Finnbogason nagyon biztosan belőtte, így a lelkük mélyén már a hazai szurkolók is érezték, hogy a Magyar Kupa-álom itt véget ér. 0–1.

Tíz emberrel már nem tudott úgy vitézkedni a Sényő és az addig szenvedő Ferencváros egyre több helyzetet alakított ki Gagyi Sándor kapuja előtt. Ezért aztán amikor a 63. percben Finnbogason megszerezte a második gólját, a továbbjutás kérdése eldőlt. 0–2.

Jöttek a cserék és állandósult a ferencvárosi fölény, amely újabb gólt hozott. Két frissen beállt fiú, Lovrencsics Balázs és Dejan Georgijevics hozta össze. Előbbi fejjel passzolt, utóbbi lábbal a bal alsóba talált. 0–3.

A legvégére is jutott még egy Lovrencsics Balázs-gól (0–4), így végül nagyon biztosan nyertek a zöld-fehérek, és ezzel bejutottak a Magyar Kupa következő fordulójába.

Volt egy másik mérkőzés is, ott sikerült a bravúr

A másodosztályú Budaörs 5-3-ra legyőzte az élvonalbeli Diósgyőrt a labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában Tatabányán, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

A nyolcaddöntő párosításának sorsolását 22.50 órától rendezik. A legjobb tizenhat között már nincs kiemelés, így azonos osztályban szereplő együtteseket is összesorsolhatnak. A továbbjutás pedig már nem egy, hanem oda-visszavágós rendszerben két mérkőzésen dől el, a hivatalos játéknapok február 20. és 27.


Eredmények

Magyar Kupa, 8. forduló (az élvonalbeli csapatok mérkőzései):

Budaörs (NB II)-Diósgyőri VTK 5-3 (4-0)

Sényő-Carnifex FC (NB III)-Ferencvárosi TC 0-4 (0-0)

Termálfürdő Tiszaújváros (NB III)-Budapest Honvéd 0-4 (0-0)

Iváncsa KSE (NB III)-Szombathelyi Haladás 2-4 (0-3)

később:

FC Ajka (NB III)-MTK Budapest 15.00

Budafoki MTE (NB II)-MOL Vidi FC 15.00

BFC Siófok (NB II)-Paksi FC 15.00

Kaposvári Rákóczi FC (NB II)-Újpest FC 18.00

kedden játszották:

Vasas FC (NB II)-Debreceni VSC 1-2 (0-1)

Szentlőrinc SE (NB III)-Kisvárda Master Good 1-4 (0-0, 1-1, 1-2)

III. Kerületi TVE (NB III)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-6 (0-1)

Pénzügyőr SE (NB III)-Puskás Akadémia FC 0-6 (0-1)


- FrissMédia -