PUZZLE
Cukiság
Siker volt online is a Boldog Medve Nap - videó
Nagy siker volt a Nemzetközi Medve Nap, azaz „Happy Bears Day”, jóllehet a megszokottól eltérően a Nyíregyházi Állatpark a közösségi oldalán ünnepelte meg ezt a napot.

A tematikus nap célja az volt, hogy minél többet megtudjanak a résztvevők a világon élő medvefajokról. Mindenki hallott már a jegesmedvéről, a barnamedvéről vagy az óriáspandáról, de kevesen tudják, hogy 8 medvefaj él a világon. A Nyíregyházi Állatpark az országban egyedülálló módon 3 medvefajt tart: a jegesmedvét, a barnamedvét és Dél-Amerika egyetlen medvefaját, a pápaszemes medvét.

Ráadásul tagja az európai medve-tanácsadó testületnek is, így szívügyük, hogy minél többet megtudjanak látogatóik a medvefélékről. Egyébként azok az európai medvetartó állatkertek, melyek szintén megrendezték ezt a napot, a Nyíregyházi Állatpark oktatási tematikáját és szemléltetői eszközeit használták fel online előadásaik, vetélkedőik alkalmával.

A Medve Nap résztvevői játékos formában ismerkedhettek meg az állatpark medvéivel, voltak letölthető kézműves ötletek, videóbejátszások és ingyenesen elérhető lett virtuális formában a Nyíregyházi Állatpark ismeretterjesztő könyve, a Medvés Könyv.


- FrissMédia -