NAGYVILÁG
#Abu Dhabi
#Louvre
Sétáljon velünk a Louvre Abu Dhabiban! - fotók
Az Egyesült Arab Emirátusok mindent megtesz, hogy növelje a turisták számát. Havonta nyílnak a legkülönbözőbb vendégcsalogató attrakciók.

A Saadiyat-szigeten, Abu Dhabiban elkészült az első múzeum a tervezett kulturális épületek közül - a Louvre Abu Dhabi. A tavaly novemberben megnyílt kiállítóhelyet a francia Jean Nouvel tervezte. Különleges tetőszerkezete 7850 aluminum csillagból áll. A kiállított tárgyak egy részét megvásárolták, de a franciákkal kötött szerződés szerint három évtizeden át a Louvre, a Musée d'Orsay és a Versailles-i palota felbecsülhetetlen értékű remekművek százait kölcsönzi a kiállításokra. Hiszen a Louvre és a többi francia múzeum is azzal a problémával küzd, hogy jóval több műkinccsel rendelkezik, mint amennyit be tud mutatni.

12 nagy kultúrát mutat be a világhírű francia múzeum testvérintézménye az Egyesült Arab Emirátusokban. A 12 nagy kulturális korszak bemutatása az ókori Egyiptomtól napjainkig egyedülálló vállalkozás a maga nemében. A rendezők arra törekedtek, hogy kiemeljék azokat a vonásokat, melyek a nagy kultúrák kölcsönhatását mutatják.


Dubai legújabb látványossága a Fernando Donis tervezte The Frame. Holnap ezt is bemutatjuk.

- FrissMédia -