AKTUÁLIS
#autizmus
Séta és nyílt nap az autizmusért Kisvárdán
A Városháza előtt, kék lufik szállnak majd a magasba.

Az ENSZ 2007-ben jelölte április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmus spektrum zavarra. A határozatban a világszervezet arra kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmak. Ennek megfelelően hazánkban is változatos programok szerveződnek.

Közös programot szerveznek városunkban a Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat Fogyatékos Személyek Nappali Ellátása és a Vári Emil Általános Iskola Kossuth Lajos Tagintézmény Várday István úti Telephelyének munkatársai is.

Séta az autizmusért

2017. április 3-án, délelőtt sétálnak az autizmussal és egyéb sérüléssel együtt élő gyermekek és fiatalok a Várday István út 17. szám alól a Somogyi Rezső utcán, a sétáló utcán át a Városháza elé. A magasba engedett kék színű léggömbök hívják fel majd a figyelmet az elfogadás és együttélés fontosságára. A szervezők örülnének, ha a szolidaritás jeleként a kék szín is megjelenne kiegészítőként a csatlakozók öltözékén.

Gyere közénk!

2017. április 4-én kedden és 5-én szerdán délelőtt 10 és 12 óra között interaktív nyitott nap lesz a Fogyatékos Személyek Nappali Ellátásában, a Várday István út 17. szám alatt. Az érdeklődők bekapcsolódhatnak a különböző foglalkozásokba, rövid, a korosztálynak megfelelő ismeretterjesztő fílmeken keresztül is ismerkedhetnek az autizmus spektrum zavarral élők nehézségeivel. Iskolai csoportokat, de más érdeklődőket is szívesen látnak csoportonként maximum 20 fős létszámmal.

Érdeklődés és időpont egyeztetés:
Dionné Dócs Mária
szakmai egységvezetőnél
Telefonszám: 06-20/217-9298
Email: [email protected]