AKTUÁLIS
Seszták Oszkár: a megye az építkezésre, a fejlődésre szavazott
Megyénk kiemelkedően jó részvételi arányt ért el az önkormányzati választásokon, ami erős legitimitást ad a képviselőknek – mondta a FrissMédia érdeklődésére Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

Az elnököt egy gyors helyzetértékelésre kértük fel. Seszták Oszkár elmondta: az országos adatok alapján megyénkben szerezte meg a Fidesz-KDNP a megyei közgyűlésben a legtöbb képviselői helyet. A kiosztható 25 mandátumból a Fidesz-KDNP összesen 18 helyet nyert el - ez kettővel több, mint a 2014-es mandátum. „A 19 megyéből ez az ország legjobb listás eredménye. Erre különösen büszke vagyok, nagy felhatalmazást érzek. Ez azt jelenti, hogy az emberek bíznak bennünk, a tovább építkezésre tették le a voksukat" - fogalmazott.

Seszták Oszkárt megkérdeztük a kisvárdai eredményekről is

„Gratulálok a kisvárdaiaknak, ez nagyon nagy győzelem” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy ez az elmúlt évek fejlesztéseinek, a kitartó munkának köszönhető a polgárok támogatása.

A megyei névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 356 764 fő volt. Ebből érvényesen 188 844 szavazott, a Fidesz-KDNP pártszövetségre 122 625 szavazat érkezett. Mögötte jóval lemaradva a Jobbik 21 840, az MSZP 14 609, a DK 12 889, az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg meggyéért 10 383 szavazatot kapott.

Száz százalékos feldolgozottsági adatok szerint a Fidesz-KDNP 18, a Jobbik 3, az MSZP 2, míg a DK és a Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg meggyéért 1-1 mandátumot mondhat magáénak a megyei közgyűlésben.

- FrissMédia -