AKTUÁLIS
Seszták Miklós: Ajakon felépül a sportcsarnok
Az egyik legrégibb szabolcsi település, első írásos említése az 1270-ből való Ayac, ami az Ajak családnévből származik. A Kisvárda elővárosának is nevezett, részben a Rétközben elhelyezkedő város 2013. július 15-én kapott városi címet. Azóta minden évben megünneplik a város napját -ebben az évben a fiatalok éve rendezvénysorozat részeként.

A városnapi ünnepség 14-órakor gyermekprogramokkal vette kezdetét egész 16 óráig, amikor hivatalosan megnyitották a rendezvényt. A színpadon a település polgármestere, Kerekes Miklós (Fidesz-KDNP) összegezte a város hat év alatt elért eredményeit. Kerekes Miklós emlékeztetett: "2006-ban, amikor polgármester lettem, azt ígértem az Ajak Nagyközség lakóinak, hogy egyszer város lesz". Szavai szerint: "Azon fogok munkálkodni, hogy Ajak város legyen. Olyan költségvetéssel fogunk gazdálkodni, ami a települést előre viszi".


Ma elmondható, hogy az egykori elhanyagolt területen egy új városrész szolgálja az ajakiakat, építkeztünk, fejlődtünk, és közben közösséget is építettünk.

A térség országgyűlési képviselője, a kormánypárti dr. Seszták Miklós kormánybiztos a városnapi rendezvényen jelentette be, hogy Ajakon felépül egy sportcsarnok és tervben van egy városi uszoda megépítése is. Ajak az elmúlt években a térség legdinamikusabban fejlődő kisvárosa, aminek eredménye a változás. Egy dolog viszont nem változott Ajakon az évek során, „ez pedig a hit és Isten szeretete” - zárta köszöntőjét a képviselő.

Ebben az évben - mint mindig – a város kitüntetőcímeit is átadták, méghozzá ebben az évben három tűzoltónak, akik az évszázad viharjának nevezett természeti katasztrófa következményeinek felszámolásban vettek részt. Ajak volt az egyik olyan település, ahol a vihar óriási károkat okozott mind köz- és magán épületekben egyaránt.

Ajak Város Szolgálatáért elismerő címet vehetett át, Leskovics Zoltán, Leskovics Ferenc, valamint Rubóczki Zoltán.

A színpadon ezt követően volt még kulturális műsor, amit fél hétkor Rúzsa Magdi koncertje követ. Az városnapot nagyszabású tűzijátékkal zárják.