AKTUÁLIS
Senki nem marad egyedül Kisvárdán - zöldszám a bajba kerülteknek
Folyamatosan érkeznek a felajánlások ahhoz a nagyszabású támogatói akcióhoz, melyet a kisvárdai önkormányzat indított útjára. A segítségre egyre nagyobb szükség van a közel 17 ezres városban.

A kisvárdai önkormányzat koordinálásával folyó segélyezési-támogatási akcióhoz nagyon sok magánszemély és cég csatlakozott.

A felajánlások folyamatosan érkeznek. Egyre nagyobb szükség van rájuk, hisz naponta jönnek jelzések, hogy egy-egy cég a humán járvány okozta keresletcsökkenés miatt megválik a dolgozóitól.

Van vállalkozás, melyen segítenek a kormányzati intézkedések, de sajnos van olyan cég is, ahol 100 százalékos leállást kell végrehajtani az általuk előállított termék drasztikus keresletcsökkenése miatt. Az így munkanélkülivé vált dolgozók első lépcsőben jogosultak az álláskeresési járadékra, 90 napig.

Az önkormányzat próbál mindenkin segíteni, de fokozottan figyel a 70 év feletti lakosokra és a munkájukat elvesztő családokra. Leleszi Tibor polgármester úgy fogalmazott, hogy Kisvárdán senki nem marad egyedül.


A mai nap folyamán mintegy 250 családhoz jut el az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomag, amit a önkormányzat munkatársai tegnap készítettek össze. A kiszállítást pontos menetrend szerint kezdték meg ma Kisvárdán.

Az önkormányzat közben bekapcsolt egy krízis-zöldszámot, ahol azok hívást várják, aki segítségre szorulnak - legyen az bevásárlás, gyógyszer kiváltása vagy más. A szám: 06 80 630 174.

Leleszi Tibor nyomatékosan kéri Kisvárda lakóit, hogy tartsák be a kijárási szabályokat, korlátozásokat, hisz csak így tudjuk közösen leküzdeni a járványt.

- FrissMédia -