AKTUÁLIS
Segíts, hogy segíthessenek!
A Hierotheosz Egyesület által működtetett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a személyi jövedelemadó (SZJA) civil 1%-nak felajánlásáról való megyei kampányt folytat. A kampányról Kiss Andrást operatív igazgatót kérdeztük.

Csaknem negyed évszázada minden adózó magyar állampolgár saját maga dönthet személyi jövedelemadója civil 1%-ának sorsáról. 2021-ben is felajánlhatja adója egy százalékát azoknak a civil szervezeteknek, amelyek a járványhelyzet idején is bizonyították, hogy azonnali és hatékony segítséget tudnak nyújtani, vagy azon szervezeteknek, amelyek már felkészültek rá, hogy rendezvényeikkel és programjaikkal hamarosan ismét színesítsék a mindennapjainkat – hívja fel a figyelmet Kiss András.

„Mindenkit arra buzdítok, hogy ajánlja föl adója egy százalékát egy civil szervezetnek, hiszen minden ilyen forrás a közösséget építi” – fogalmazott az operatív igazgató.

Kiss András rámutatott arra, hogy megyénkben mindenütt megvannak azok a szervezetek, melyek nagyon sokat tettek most a járvány idején is, hiszen a boltba járással, bevásárlással, önkéntes akciókkal, akár óvodák, bölcsődék támogatásával, fertőtlenítőosztással, élelemosztással, az idős honfitársainkról gondoskodással hány és hány civil szervezet vette ki tavaly is, idén is a részét a védekezésből. Segíthetünk nekik - azokon segíthetünk, akik eddig rajtunk segítettek. Én ezért biztatok mindenkit nagy örömmel és szeretettel a részvételre ebben - tette hozzá.


Még egy dologra felhívnám a figyelmet: a Covid utáni időszakban is nagy lesz a felelősség lesz a civileken, hiszen a közösségi élmények elmaradtak, az ő munkájuk visszaadhatja sok esetben a közösségi élményt - folytatta Kiss András. Azt gondolom, hogy a munkájukra most nehezedő felelősség miatt is fontos az ő megsegítésük

Az idei évben a megyei és fővárosi Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózata is segítséget szeretne nyújtani a civil 1%-ról rendelkezéssel kapcsolatban, ugyanakkor országszerte szeretné felhívni a figyelmet a segítségnyújtás és társadalmi felelősségvállalás fontosságára.


Nem feledkezhetünk meg arról, hogy a civil szervezetek egész évben önzetlenül segítenek nekünk, és tevékenységükkel közvetett vagy közvetlen módon élhetőbbé teszik mindannyiunk életét. A civil egy százalékról rendelkezés felfogható tehát úgy, hogy - ha csekély módon is, - de viszonozhatjuk civiljeink önzetlen munkáját a május 20-ig terjedő felajánlási időszakban - mondta az operatív igazgató.

A megyei kampányban megszólal Miklósa Erika operaénekes, Ördög Nóra műsorvezető-szerkesztő, és Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is. A megyei Civil Központok bemutatkozó filmjei rövid betekintést nyújtanak a megyék és a főváros aktív civil életébe, a helyi civil társadalom sokszínűségébe, sajátosságaiba.

Május 20-ig van a felajánlásra lehetőségünk, éljünk vele!

- FrissMédia -

Photo by form PxHere