SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda Master Good
#Újpest
#meccs
#vereség
Satnya fél öngóllal kikapott a Kisvárda
Nem volt esély a győzelemre az Újpest otthonában, döntetlen talán meg lehetett volna. Hiányzott a kisvárdai stadion ereje a Várdának, nem voltak tüzesek.

Öregfiúk focimeccs hangulatát idézte a békés kezdés, de ez a Kisvárdának nem volt baj, hisz az Újpest, meg majd a Fehérvár ellen minden pont ajándék. De azt persze ki kell érdemelni, nehogy virgács legyen a vége.

A fiatal Zöldesi Illés védett a kisvárdai kapuban, a brazil Felipe épp hazafele repült Brazíliába. A Honvéd elleni meccsen ugyanis megsérült, porcleválás miatt műteni kell. Otthon operálják majd meg, talán tavasszal visszatérhet.

Az Újpest támadgatott, Onovo fejelt jobbról, de gyengén, viszont ezzel felavatta Zöldesit.

Cukalasz 18 méteres bombája volt az első komolyabb kisvárdai próbálkozás. A szép lövést szép védés követte.

Aztán Grozav került majdnem helyzetbe. Mindenesetre felélénkült a meccs azzal, hogy erőre kapott a Kisvárda. De az Újpest nem hagyta magát, egyre-másra ívelgették a labdát a várdai 16-osra. A mezőnyfölény ellenére sok veszélyt nem jelentettek a kisvárdai kapura. Csakhogy arra az új várdai kapus, Zöldesi sem számított, hogy a 34. percben Kravcsenkó (Kravchenko) a saját kapujába csúsztatja Onovo jobboldali, ballal kapu felé csavart ívelését. Lehet, hogy hivatalosan Onovo góljának adták, de ha a védő nem fejel bele, nem megy be.

A 41. percben Gosztonyi lőtte az újpesti védőbe az ígéretes szabadrúgást. Aztán megint ő felfejelte az égbe a labdát, s azt szögletre kellett ütni, amikor aláhullott, mint Holle anyó pihéje.

A második félidő elején semmi érdemleges nem történt. Aztán a 65. percben Zsótér lőtt balról, a 16-os sarkáról, Zöldesi védett. Egy percre rá Onovo lőtt jobbról, szinte a másik lövés tükörképe volt. Zöldesi is hasonlóan védett.

Az Újpest támadott, támadott, de gyengén, annyira volt veszélyes, mint Tigris a Micimackóban. Aztán Nwobodo, a másik nigériai csodafocista begyötörte Feczesinnek a kisvárdai ötösre. A háttal álló újpesti levette, töprengett egy pillanatnyit, majd ügyesen kitette Zsótér elé, de az ötös sarkáról leadott lövést blokkolták a védők.

A 75. percben egy 90 százalékban formás kisvárdai támadást láthattunk, de a végén sajna hiányzott a maradék, úgyhogy nem lett semmi. A 81. percben már csak a legvégén hiányzott: Tischler gyönyörűen, sarokkal visszaadta Grozavnak, ő kapura csavarta, az újpesti kapus épphogy kiütötte, pont a kisvárdai Bumba elé. A játékos annyira meglepődött, hogy odakerült a labda, hogy négy méterről az üres kapu fölé lőtt.

Az Újpest is kihagyott egy ennél kisebb helyzetet, ígéretesen tört előre Nwobodo, majd elfáradt s Kravcsenkó (Kravchenko) szerelte. Aztán egy legalább akkorát is kihagyott az Újpest, Feczesin kiugratta Nwobodót, aki egy-egy szituációban a kapusba rúgta a labdát.

A hosszabbításban nem történt semmi, maradt az Újpest-Kisvárda 1-0.

Főkép: kisvardafc.hu