AKTUÁLIS
#kitüntetés
#kisvárda
#kisvárdai kitüntetés
#augusztus 20.
Rövidhír - Ők kaptak Kisvárda szolgálatáért díjat
Ma Kisvárdán egész napos programkavalkáddal ünnepelték az államalapítást. Az ünnepségsorozat központi rendezvénye este hatkor kezdődött a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza színháztermében, hol átadták a város képviselő-testülete által adományozott elismeréseket is. Ebben az évben díszpolgári, illetve Pro Urbe Kisvárda címre nem érkezett jelölés. A Kisvárda Szolgálatáért díjat hárman vehették át ma.

Ezt a díjat azok a magánszemélyek és közösségek kaphatják, akik hosszabb időn át kiemelkedő társadalmi, közéleti, gazdasági, közszolgálati, közművelődési, közoktatási, tudományos, művészeti, egészségügyi, humanitárius és sporttevékenységet végeztek városunkban.

A Kisvárda Szolgálatáért díjra három személyre érkezett javaslat, ennek alapján a képviselőtestület egyöntetű döntése alapján

Csapó László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei nyugalmazott igazgatója,

Szivák Gábor, a Várday István Városi Könyvtár igazgatója, valamint

dr. Veres Eleonóra orvosigazgató, osztályvezető főorvos

részesült a magas elismerésben.

A díjak átadása előtt köszöntőt mondott Kisvárda polgármestere, Leleszi Tibor, majd a hagyományos kenyérszentelésre is sor került a történelmi egyházak közreműködésével. Ezt a kenyeret - kisvárdai hagyománynak megfelelően - szétosztották a jelenlevők közt.

Az ünnepség zárásaként Buzogány Béla színtársulata a Családi ereklye címmel adott elő zenés műsort.

- FrissMédia -