AKTUÁLIS
Rövidhír - Nyíregyházán esélye sincs az ellenzéknek
Ezt Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke jelentette ki ma Nyíregyházán, ahol a 2019-es önkormányzati kampány nyitórendezvényén vett részt. Azt mondta: a választás tétje az, hogy együtt építjük-e tovább a településeket, a kormánnyal együttműködve.

Kósa Lajos arról számolt be, hogy az ezerkétszázból 828 olyan önkormányzat van, ahol a Fidesz-KDNP a jelölő szervezet és további 350, ahol más a jelölő, de a kormánypárt támogatásával indulnak a jelöltek.

Az ellenzékről szólva kifejtette, hogy „világos a politikai szándékuk”. Azt mondják a választóknak, hogy szavazzanak rájuk, s akkor megbuktatják az Orbán kormányt. Mint mondta, ez biztosan állandó konfliktusokat, állandó háborút jelent. Ezért a választóknak azt kell eldönteniük, hogy olyan településen kívánnak-e élni, ahol állandó a konfliktus, a viszály és a küzdelem a kormány ellen és így értelemszerűen az építkezésre kevesebb energia fordítódik, vagy olyan helyen, ahol inkább a fejlődés, az építkezés, a település szépítése a fontos.

Megyénkben a 223 önkormányzatból 133 településen van a Fidesz-KDNP pártszövetségnek polgármester-jelöltje.