AKTUÁLIS
Rövidhír - Elismerések a Semmelweis-nap alkalmából Kisvárdán - fotók
A Semmelweis Nap alkalmából Semmelweis-díjat vehettek át többen a Felső-Szabolcsi Kórház dolgozói, négy dolgozó részesült az Év embere elismerésben. Rendhagyó időkben rendhagyó volt a mai ünnepség is, hisz a kórház idei életét eddig a covid-járvány határozta meg. Rendkívüli időkben rendkívüli teljesítményre volt szükség.

A kisvárdai kórházban tartott ünnepi eseményen a kórház több munkatársa is Semmelweis-díjban részesült a covid-járvány idején az egészségügyi területen végzett szakmai és közszolgálati munkájáért, illetve a betegellátásban elért kimagasló teljesítményéért.

Semmelweis-díjat kapott dr. Lőrinczi Sándor, dr. Juhász Ferenc, Batai Zsuzsa, Csákányos Zsuzsa, Bacskai Erzsébet, dr. Sayej Walid, Kropkóné Popovics Tímea, Dr. Duma Adalbert, Kovács Jánosné, Vadászné Éles Ágota, Dancs Enikő, Szarvadi Péter, Dr. Zajzon Klára, Kecsmár Zsuzsa, Banu Attila, Molnárné Zubály Angéla, Tóth Kinga, Belinszkiné Farkas Valéria, Pámer Pál, Sinkáné Kocsis Tünde, Deák Csilla.

A Semmelweis Nap alkalmából a kórház négy munkatársa, dr. Erdélyi Norbert, dr. Kukuly Alla, Juhász Béláné, valamint Kerekes Anita vehette át az idén az Év embere díjat.

Az elismeréseket dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője és Hegyi Henrik D., a Felső-Szabolcsi Kórház főigazgatója adták át.

Semmelweis Ignác a több évezredes orvoslás legszebb hagyományait vitte tovább a 19. században. Az életet tartotta a legfontosabb dolognak, és az élet megmentése érdekében kockáztatta egészségét. Ő volt az, aki pontosan felismerte a gyermekágyi láz jellegét, okát, leírta a fertőzés útját, megfigyelte a tüneteket, a panaszokat. Felfedezésével asszonyok és gyermekek százezreit, millióit mentette meg. Méltán nevezi őt az utókor az anyák megmentőjének, a legnagyszerűbb orvosnak, az emberiség jótevőjének.

- FrissMédia -