AKTUÁLIS
Rövidhír - csaknem 65 millió forintból újult meg a 60 éves penészleki óvoda
Egy Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatnak köszönhetően 40 gyermek élete válik sokkal jobbá a ma átadott két csoportszobás felújított óvodában. A közel 65 millió forintos beruháznának köszönhetően a kornak megfelelő korszerű intézményi háttér jött létre.

Penészlek az elmúlt két évben közel 300 millió forintos fejlesztést valósított meg uniós és kormányzati támogatásból. Tavaly ilyenkor a csaknem 60 millió forintból megépült orvosi rendelőnél vágták át a szalagot, ma pedig a 60 éve épült felújított óvoda avatásán tapsoltak a jelenlevők.


A most átadott beruházásnak köszönhetően teljes egészében megújult az épület energetikai rendszere, lecserélték a tetőt, klímaberendezéseket szereltek be, új vizesblokkokat alakítottak ki. A forrásból új bútorokat, berendezéseket is vásároltak.



A térség országgyűlési képviselője, dr. Simon Miklós (Fidesz-KDNP) az átadóünnepségen azt mondta, hogy az ilyen beruházások reményeik szerint segítenek a vidék megtartóerejének növelésében.

- FrissMédia -