NAGYVILÁG
Rómában ragadtak a Wizz Air utasai, csak hétfőn tudnának hazajönni
Sztrájk miatt törölték a hétfői járatot, a következő pedig csak egy hétre rá, augusztus 2-án megy.

Az Indexnek az egyik olvasójuk küldte az alábbi levelet a római útjukról: „A Wizz Air kint hagyta a mai utasait Rómában, mert törölték a járatot sztrájk miatt. Átfoglalni sem lehet, a legközelebbi járat augusztus 2. Egy éjszakára ad csak szállást, eddig semmit nem kaptunk, se víz, se szendvics.”

A lap megkereste a légitársaságot, a következő választ kapta: "Az olasz légiforgalmi irányítás 2021. július 26-ára meghirdetett sztrájkja a Wizz Air néhány, aznapra tervezett olaszországi járata számára késésekkel és járattörlésekkel járt. Az érintett utasokat tájékoztattuk a lehetőségeikről, és felajánlottunk számukra egy alternatív Wizz Air járatot, a teljes viteldíj visszatérítését, vagy kreditként az eredeti viteldíj 120 százalékát. Bár az olaszországi sztrájk a teljes légiközlekedési iparágat érinti, és nincs ráhatásunk, a Wizz Air őszintén elnézést kér minden érintett ügyfelétől az okozott kellemetlenségekért.”

A magyar légiforgalmi irányítókat tömörítő szakszervezet is sztrájkot tervez, kevésnek tartja a 15 százalékos béremelést.

- FrissMédia -