SPORT
Labdarúgás
​Röhejes gólon bukott el két pontot a Kisvárda
A tavaszi szezon első mérkőzésén 2-2-es döntetlent játszott a Kisvárda a Paks ellen.

1-0-ás paksi vezetésről és Ötvös Bence sárga lapjával folytatódott a Kisvárda-Paks labdarúgó-mérkőzés az NB I-ben. Bár szándékosság nem volt a kisvárdai középpályás megmozdulásában, a párharc közben valóban rálépett ellenfele, Papp Kristóf lábára, így jogos volt a figyelmeztetés.

A találkozó az első félidő utazótempójában folytatódott: egyik csapatot sem lehetett azzal vádolni, hogy ne próbálkozna veszélyeztetni az ellenfél kapuját, ugyanakkor azt is túlzás volna állítani, hogy sziporkázott a mérkőzés.

A 62. percben viszont változás állt be e téren, egy gyors szabadrúgás után Leoni próbált meg középre tálalni, ám a paksiak blokkolni igyekvő védője, Osváth Attila kézzel ért a labdához – Bognár játékvezető újabb jogos büntetőt fújt be.

Az ítéletvérgehajtó Mesanovic volt, aki a Paul Pogbára jellemző totyogós nekifutással próbálta kizökkentetni Nagy Gergely kapust, sikerrel. A hálóőr eldőlt balra, Mesanovic elrúgta a labdát jobbra, 1-1.

A második félidő dereka táján erős döntetlenszag telepedett a mérkőzésre. Látszólag ez a Várdát zavarta jobban, előbb Ilievski, majd Leoni próbált fejjel veszélyeztetni, utóbbi kísérlet volt jobb, de gól egyikből sem lett.

A 80. percben a gól is megérkezett: egy szöglet után ide-oda pattogó labdát Ötvös lőtt a hálóba, 2-1. Hej Viktor fejéről pattant a magyar játékos elé a labda, aki szemfülesen utána csúszva pöckölte el a kivetődő kapus mellett a játékszert.

A 88. percben egy flipperasztalra kívánkozó jelenet zajlott le a várdai tizenhatoson belül, a kapus, Hindrich Ottó szerencsétlenkedett egy sort a labda megjátszásával, aztán viszont meg volt a lélekjelenléte ahhoz, hogy javítsa hibáját, a felé visszapattanó labdát jól fogta meg.

Ami késik, az viszont nem múlik. A 91. percben még a videómegosztókon is ritkán látható gól született. A paksi Skribek Alen beadását elengedte a védő, amire Hindrich viszont nem számított, így a labda végül anélkül pattogott a hálóba, hogy bárki hozzáért volna. 2-2.

A mérkőzés záróakkordja egy hazai szöglet volt, amiből komoly gólveszélyt nem sikerült kialakítani, így a Várda első tavaszi bajnokija 2-2-es döntetlennel zárult.