AKTUÁLIS
#önkormányzat
#Leleszi Tibor
#intézkedések
#koronavírus
Rendkívüli intézkedések a kisvárdai önkormányzatnál
Az élet védelmén túl veszélyhelyzetben is rendkívül fontos az önkormányzat működésének biztonságos, folyamatos fenntartása. Ezért az ügyintézés zavartalansága érdekében elsősorban preventív intézkedéseket vezettek be Kisvárda önkormányzatánál. Erről ma tájékoztatta a hivatalban dolgozó munkatársait a város vezetője.

Leleszi Tibor kiemelte, hogy az intézkedések egy része a munkatársak védelmét szolgálja. Ez elengedhetetlen a napi működéshez.

A döntés értelmében a hivatali ügyintézés során kötelezően fertőtlenítőszert kell használni, ez érvényes a hivatalban dolgozókra is. Nekik külön biztosított a fertőtlenítő gél. Bár az ügyintézés zavartalanul, korlátozás nélkül működik, arra kéri a lakosokat a polgármester és a jegyző, hogy ha lehet, ügyeiket az önkormányzat elektronikus felületén bonyolítsák.

Kisvárdán hetente tízes nagyságrendben tartanak esküvőket. A ma életbe lépett korlátozás értelmében maximum 50 fő lehet egy időben az önkormányzat dísztermében, ennél több embert a biztonsági személyzet nem engedhet be. Bár ez szigorúbbnak tűnik a kormányrendeletnél, ami 100 főben maximálta a zárt térben megtartható rendezvények résztvevőinek számát, a terem adottságai - a fertőzésveszély minimalizálása érdekében - ennyit tesznek lehetővé.

Mint írtuk, a városban minden önkormányzati intézmény rendezvényeit törölték. Bár a polgármesternek több hatásköre nincs, arra kéri a rendezvényszervezőket, hogy a vészhelyzeti protokollnak megfelelően tartsák be az előírásokat.

A koronavírus terjedésnek meggátolása érdekében a kisvárdai önkormányzat szünetelteti az állampolgári eskütételt.

Az önkormányzat folyamatosan értékeli a kialakult helyzetet. Leleszi Tibor úgy véli, hogy a határ közelsége miatt erre fokozattan szükség van.

Amennyiben Kisvárdán a hatóság házi karantént rendel el valakinél, a vonatkozó szabályok betartását a rendőrség fogja ellenőrzi. A karanténban élők ellátásáról pedig az önkormányzat gondoskodik - erősítette meg Leleszi Tibor.

- FrissMédia -