KULTÚRA
#Agatha Christie
#Móricz Zsigmond Színház
#Gyilkosság meghirdetve
Remélem, nem késtem el - mikor lesz a gyilkosság?
A Gyilkosság meghirdetve Agatha Christie egyik legjobb, számos alkalommal feldolgozott Miss Marple-története, melynek külön érdekessége, hogy a kortárs magyar színház kiemelkedő egyénisége, a Móricz Zsigmond Színházba hosszú idő után visszatérő Zsótér Sándor rendezi. A darab színrevitele hétfő kezdődött az olvasópróbával a rendező közreműködésével.

Chipping Cleghorn, az idilli és meglehetősen álmos kis angol falucska lakói minden nap megkapják a helyi újságot is jellegzetes angol reggelijükhöz. Eddig minden rendben is lenne, de ama bizonyos napon a ham and eggs és véres vese mellé szokatlan újsághír társul: mindenkit meghívnak október 29. estéjére, a Little Paddocksba, egy gyilkosság nyilvános elkövetésére.


Vajon mit jelent mindez? Baljós hangulatú fenyegetést? Egy kis borzongással fűszerezett vacsorát? A népszerű „Ki a gyilkos?” társasjátékot? A megjelölt napon mindenesetre szinte az egész falu jelen van Little Paddocksban, sőt, agyilkosság is megtörténik, mi több: magát a feltételezett elkövetőt találják agyonlőve a helyszínen. Ám a rejtélyek ezzel éppen csak elkezdődnek, és a színre lépő Miss Marple, az amatőr detektívek gyöngye máris nekiláthat, hogy kiderítse, mi történt: véletlen baleset? Öngyilkosság? Esetleg egy, a messzi múltba vezető gyilkosságsorozatról van szó?


A kérdések sokáig megválaszolatlanok maradnak, és az izgalmasan feszített történet az utolsó pillanatban is képes meglepetéssel szolgálni…

A produkció 2018. október 27-én szombaton kerül bemutatásra 19.00 órától a Nagyszínpadon.


Szereposztás:

KEREKES ÉVA M.V.

ILLYÉS ÁKOS

PREGITZER FRUZSINA

KOSIK ANITA

FEHÉR ANDRÁS E.H.

KÓNYA MERLIN RENÁTA

MUNKÁCSI ANITA

SZABÓ MÁRTA

HORVÁTH MARGIT

URMAI GÁBOR

HORVÁTH RÉKA

KUTHY PATRÍCIA

MARTINKOVICS MÁTÉ

BAJOR LILI E.H.

KOROKNAI SÁNDOR E.H.


Díszlettervező: AMBRUS MÁRIA

Jelmeztervező: BENEDEK MARI

Súgó: KOVÁCS KATALIN

Ügyelő: LENGYEL JÁNOS

Dramaturg: UNGÁR JÚLIA

Rendezőasszisztens: DEMETER ANNA

Rendező: ZSÓTÉR SÁNDOR