SPORT
Labdarúgás
#Labdarúgás
#Kisvárda Master Good
#ZTE
Remek győzelem az idegenben játszott hazai pályán
A félidei előnyünk után egyenlített a ZTE, ám Horváth Zoltán gyönyörű góljával végül behúzta a mecset a szabolcsi együttes. A meccset Újpesten játszották.

.Visszafogott szórakoztatóértékkel bíró első játékrész után feszült egymásnak újabb 45 perc erejéig a Kisvárda és a Zalaegerszeg. A kényszerű okokból a Megyeri úton megrendezett mérkőzés a szünet után fordulatot vett, ami részben a vendégek szakvezetője, Boér Gábor érdeme, aki hármat is cserélt. A változtatásoknak meg is lett az eredménye, az 51. percben Lesjak élesen belőtt labdája után Favorov góljával egyenlítettek a zalaiak.

Az első félidőhöz hasonlóan kiegyenlített húsz perc után Supka Attila is úgy látta jónak, ha beszáll a Boér által meghirdetett sakkjátszmába: ő is cserélt, megszokottnak nevezhető módon Kovácsrétit és Zlicicet dobta be.

A háló meg is rezdült a 70. percben, azonban vezetés helyett ez csak arra volt elég a Várdának, hogy érvénytelen gólok tekintetében is döntetlenre alakítsa az állást: Zlicic hiába lőtt gólt, mivel előtte Cirkovic küzdősportolókat megszégyenítő módon hatástalanította Kálnoki-Kist, a bíró kifelé ítélt szabadrúgást.

Öt perccel később váratlan fordulatot láthattunk: a 2009-es vb bronzos aranyifjú, Futács Márkó a kiállítás sorsára jutott – már meglévő sárgája ellenére azonnali piros lappal. Bár az operatőr (aki érthető módon a labdát követte) lemaradt az eseményekről, az alapvonali játékvezető résen volt, az ő jelzésére küldte le Futácsot Erdős játékvezető.

Később előkerült egy visszajátszás, ám túl sok okát ezen sem láthattuk a piros lapnak, a bíráskodást a korábbi fordulókban is kritizáló zalai csapatnak így ismét lesz oka reklamálni – nem is alaptalanul.

A hátralévő negyedórára fel is paprikázódott a hangulat; kis túlzással több sárga lap került kiosztásra, mint ahány lövés kaput talált. A nagy csihi-puhi végén a Várda örülhetett; Horváth Zoltán a 94. percben előbb felpörgette magának a labdát, majd szépségdíjas mozdulattal zúditotta azt Demjén kapujába. Ez volt a zárszó, győzelmével Supka Attila csapata továbbra is elsőszámú üldözője a dobogó várományosainak.