AKTUÁLIS
Rekordgyorsasággal, mintegy 550 millió forintból készült el az új Nyírbátori Járási Hivatal
2019 márciusában számoltunk be róla, hogy Nyírbátorban a régi rendőrségi épületet alakították át a Járási Hivatal számára. A közel 2000 négyzetméteres épület átalakításának, korszerűsítésének összköltsége több mint félmilliárd forint, amelynek jelentős része, mintegy 405 millió forint hazai forrás.

Ma ünnepélyes keretek közt vehették birtokba a hivatalt dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ünnepi köszöntőjét követően. A több mint 550 millió forintból átalakított állami tulajdonú épület mindenben megfelel a kor követelményeinek.


Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a nyírbátori járási hivatal kialakítása egy összetett kormányprogram része. Hozzátette, hogy Nyírbátor az elmúlt években számos középülettel gyarapodott a kormány támogatásnak köszönhetően.

A kormány mintegy 25 milliárd forintot különített el a renoválási munkákra országosan azzal a céllal, hogy az energiahatékonysági feltételeknek megfeleljenek a hivatalok, hogy a fűtés- és energetikai hálózat korszerűsítésével, nyílászárók cseréjével az üzemeltetés sokkal olcsóbb legyen. Az egykori rendőrségi épület átalakítására, teljes rekonstrukciójára, tetőcserére a hazai költségvetés 405 millió forintot biztosított.

Román István, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntőjében elmondta, hogy ebben az épületben végre méltó körülmények között fogadhatják a polgárokat. A többi között az élelmiszer-biztonsági osztály és a gyámügy működik majd itt.

A Nyírbátori Járási Hivatal munkatársa a mai naptól a kor követelményeinek megfelelő, korszerű körülmények között várja az ügyes-bajos ügyeikkel hozzáforduló állampolgárokat.

Megyénkben szintén hazai forrásból Mátészalkán és Fehérgyarmaton épült Járási Hivatal, ezeket a beruházásokat ez év nyarán adták át.


- FrissMédia -