SPORT
#diáksport
#Kisvárda
#eredményesség
#kitüntetés
Rangos kitüntetésben részesült a Besi tanára, Jónás Béla
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés ma, napirend előtt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Magyar Diáksport Szövetség a diáksportban végzett munkájáért Eredményességi díj kitüntetéseket adományozott.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Magyar Diáksport Szövetség 2014 februárjában kötött együttműködésnek köszönhetően, kölcsönösen együttműködnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei diáksport népszerűsítésében. Az együttműködés része a Tehetséggondozás-utánpótlás díj adományozása.

A díjat évről évre azok a felkészítő pedagógusok kapják, akik a megyei diáksport népszerűsítésében, az adott tanévben kimagasló sporteredményeket érnek el. Ebben az évben a hat nevelő, köztük Jónás Béla a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium testnevelő tanára részesült elismerésben.

Díjazottak:

Végvári Ferenc 40 éve a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium testnevelő tanára. Tanulóival folyamatosan részt vesz a felmenő rendszerű diákolimpiai versenyeken, csapatai az országos döntőkön dobogós helyezéseket érnek el. Az Országos Atlétikai Diákolimpián V-VI. korcsoportban 28-szor nyerte el a Chrisztián László díjat.Több válogatott atléta nevelő tanára volt, például Szikszai Róbert, Helebrandt Máté, Bakosi Péter.

Moravszki Gyuláné a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola mester pedagógusa. Az utánpótlás leány röplabdasport kiemelkedő, meghatározó alakja. Tanítványai röplabda sportágban országos elődöntőn, döntőn dobogós helyezéseket érnek el. 2019-ben csapatával a Röplabda Iskolai Világbajnokságon vesznek részt.

Gyulai Ákos a tiszavasvári Általános Iskola testnevelő tanára. Pályafutása során, kiváló szakmai tevékenységének köszönhetően diákjai a kézilabda, atlétika, sportágakban érnek el kimagasló eredményeket a megyei, országos versenyeken. Az egyik legeredményesebb testnevelő tanár a tiszavasvári körzetben.

Jónás Béla a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium testnevelő tanára. A sokszoros válogatott Kaptur Éva nevelő tanára volt. 21 éves tanári pályafutása során, kiváló szakmai tevékenységének köszönhetően tanítványai kimagasló eredményeket – diákolimpiai országos csúcsokat - érnek el a megyei, országos versenyeken.

Nemes Sándor a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola testnevelő tanára. 28 éves tanári pályafutása során tanulóival folyamatosan részt vesz a felmenő rendszerű diákolimpiai versenyeken. Kiemelten foglalkozik labdarúgás, atlétika sportágakkal, csapatai az országos elődöntőkön, döntőkön dobogós helyezéseket érnek el.

Urbin Tamás a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola testnevelő tanára. Az iskolai csapatai úszás sportágban több évtizede eredményesen szerepelnek a megyei, országos döntőkön. Az egyik legeredményesebb testnevelő tanár az úszás sportágban.