PUZZLE
Bulvár hírek
Randizott a beosztottjával - kirúgták a Meki-főnököt
Az amerikai világcég vezérigazgatója hiába mondta, hogy kölcsönös beleegyezés volt a kapcsolat alapja. A McDonald's tulajdonosai úgy ítélték meg, hogy Steve Easterbrook megsértette a cég politikáját, így a brit csúcsmenedzsernek mennie kellett.

Hiába voltak igencsak tiszteletre méltó eredményei a globális gyorsétterem-láncnak, mióta a most 52 éves üzletember volt az első számú főnöke - még ez sem hatotta meg azokat, akik az egyébként elvált vezérigazgató sorsáról döntöttek. Pedig a sikerek listája impozáns: Steve Easterbrook öntött új életet a Meki menüibe és éttermeibe, átalakított üzleteket és alapanyag-listákat, sokat javítva ezáltal a minőségen.

2015-ben került a székbe, melyet most elhagyni kényszerült, és azóta megduplázódott a McDonald's részvények értéke. És pont a részvényesek döntöttek most úgy, hogy nem bocsátanak meg neki. Távoznia kellett még a felügyelő bizottságból is. A cég szabályzata könyörtelen: egyértelműen tiltja a romantikus kapcsolatot főnök és beosztott között.

Az Egyesült Államokban nagyon szigorúan veszik az ilyen tilalmakat. Tavaly az Intel főnöke kényszerült távozni posztjáról, ugyanilyen okból.

- FrissMédia -