PUZZLE
Bulvár hírek
#Tinder
#bíróság
#fiatalabb
#Hollandia
Randizni akar - a bíróságtól kéri, hogy nyilvánítsák 20 évvel fiatalabbnak
Hollandiában egy 69 éves nyugdíjas keresetet nyújtott be, hogy nyilvánítsák 20 évvel fiatalabbnak. Az ok: javítani akarja az esélyeit a Tinderen.

A jogi csatát azért indította Emile Ratelband, hogy 1949. március 11-ről 1969. március 11-re változtathassa a születési dátumát. Azt mondja, bárki megváltoztathatja a nevét, mi több, ma már a nemét is. Miért ne tehetné hát ugyanezt az életkorával?

Az Amszterdamtól délre fekvő Arnhem bírósága négy héten belül dönt a beadványról. Az Algemeen Dagdblat című lap szerint nem túl jók a nyugdíjas férfi esélyei, nincs olyan jogi eljárás, amely lehetővé tenné a pozitív elbírálást.

Ratelband úr azzal érvel, hogy diszkriminálják a kora miatt, a 69 év rontja az esélyeit az álláspiacon éppúgy, mint a randi-alkalmazáson. “Behatárolja a mozgásteremet. Ha 49 vagyok, vásárolhatok hitelre házat, kocsit, válogathatok a munkákban. Ha a Tinderen bevallom a valós koromat, mindenki fütyül rám. Ha 49 lennék a mostani arcommal, én lennék ott a király.”

A férfi egyébként “ifjú istennek” tartja magát és azt mondja, orvosai szerint a teste egy 45 éves emberé. Szívesen le is mond a nyugdíjáról, ha a bíróság megengedi, hogy újra 49 legyen.

A viccesnek hangzó ügy több okból is nagy figyelmet keltett Hollandiában, ahol az alkotmány egyértelműen és határozottan tiltja a munkavállalásnál az életkor miatti hátrányos megkülönböztetést. Emile Ratelband ráadásul ismert médiaszemélyiség: tévéműsort vezet, motivációs beszédeket tart és szinkronizál – ő volt például Vladimir Trunkov holland hangja a Verdák 2-ben.