KULTÚRA
Poptörténeti kiállítás nyílt a Magyar Zene Házában
"Nekünk írták a dalt!" - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza (MZH) első időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra napjától, vasárnaptól várja a nagyközönséget.

A kiállításban hallható dalok a maguk idejében reményt adtak - idézte fel a tárlat ünnepélyes megnyitóján a kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Csák János hozzátette: az 1990 előtt szocializálódott korosztály rengeteg szorongást, félelmet hozott magával, egyik legfontosabb feladata ezért, hogy ne adja át a következő nemzedéknek ezeket a frusztrációkat, azokra a dolgokra emlékezzen, amelyek összetartanak.

Akkor leszünk sikeresek, ha követjük László Attila, Charlie és Horváth Attila dalának üzenetét: "itthon otthon vagy", "a többi rajtad áll" - hangsúlyozta.

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa elmondta, a most nyíló, "rendkívül intelligens, látványos és tartalmas" kiállítással teljessé válik az első születésnapját ünneplő Magyar Zene Háza programkínálata.

A vasárnaptól október 29-ig látható tárlat a magyar popzene hőskorának megidézése, egyben tisztelgés a korszak ikonikus alkotói, előadói előtt - közölte.