KÉK FÉNY
#tűzeset
#Paszab
#tűzoltók
Pokoli tűz Paszabnál - fotók, videó
Lakóházakat és a műemlék szivattyú telepet is veszélyeztette Paszabnál a tomboló tűz, ami mintegy húsz, egyes becslések szerint harminc hektáron égett. A tűzesethez Kisvárdáról, Ibrányból, Nagyhalászból és Nyíregyházáról érkeztek egységek, akik két irányból kezdték meg az oltást. A beavatkozás több órán át tartott, a tüzet 15 óra 30 perc környékén sikerült megfékezni.

A tűz Paszabon, a Dózsa György utca és a Hunyadi utca közelében történt, ahol a nádas és aljnövényzet kapott lángra. Míg az egyik oldalon a Dózsa György utca felől lakóházak, addig a másik irányban a műemlék szivattyú telep, lakóházak és gyümölcsösök voltak veszélyben.

Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal végezték. Az egységek két irányból dolgoztak, egyrészt a Hunyadi utcánál a vasúti töltés oldalát biztosították, és a Dózsa György utca felől is megközelítették a helyszínt.

A tűzoltók megfeszített munkáját a rendkívül erős szél nehezítette, de heroikus küzdelmüknek köszönhetően az anyagi kár minimálisra tehető, épületben, haszontermő növényekben nem keletkezett kár.

Az egységek jelenleg az utómunkálatokat végzik.