KULTÚRA
Programok
#pénzügy
#tudatosság
#program
Fel kell nőni ahhoz, hogy tudatosan bánjunk a pénzzel!
Pénzügyi tudatosságra nevelő programot valósít meg 7-8. évfolyamos diákok számára az Ung-Tisza-Szamos-Túr Határmenti Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület. 2018. október 25-én Beregszászon, a Beregszászi 4. számú Kossuth Lajos Középiskola, illetve 2018. október 26-án Máriapócson, a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola keretein belül.

A Magyar Nemzeti Bank által, 1.000.000 Ft-tal támogatott - Pénz Beszél elnevezésű, pénzügyi tudatosság elmélyítésére irányuló - program célja, hogy a pénzügyi világ bonyolult rendszerében, a fiatalok megszerezzék azon alapismereteket, és kialakuljanak bennük azon készségszintű gyakorlati alapok, amelyekre építve, felelős gondolkodású és előre tervező fiatalokká válhatnak.

A gazdasági élet részeseiként, az első gazdálkodási alapismereteket fiatalon szerezzük. A mindennapok szervezése, a vásárlási szokások és megannyi, a családi „költségvetést” érintő tényező, mind-mind jelen van életünkben, még ha nem is vesszük észre, vagy nem is tudatosítjuk. A családok, melyeket külön „gazdasági egységként” is tekinthetünk, fontos tényezői a gazdasági életnek.

Pénzügyi tudatosságra nevelő programnapjaink, pont arra irányulnak, hogy rávilágítsunk, az életünket körülvevő pénzügyi vonatkozásokra, és gyakorlatias gondolkozásra sarkalljuk a fiatalokat, mert, ha így teszünk, valószínűleg tudatosabban fogják a későbbiekben pénzügyi döntéseinket meghozni - közölte Pataki Imre Tamás, programmenedzser.