AKTUÁLIS
Példaértékű, amit ez a cég Ramocsaházán tesz - videóriport
Társadalmi felelősségvállalásból a maximumot adta az a közel 140 főt foglalkoztató német tulajdonú cég, amely kapacitása egy részét maszkok gyártásra ajánlotta fel több környékbeli önkormányzat számára.

Ramocsaháza, Székely, Nyírtass, Gégény. Csak pár település, melyek összefogtak, hogy a lakosságot maszkokkal lássák el. Az ötlet kedden fogalmazódott meg. Csütörtökre már több ezer maszkot gyártottak le, köszönhetően a német tulajdonú Ricosta Kft. önzetlen segítségének.

Bár az üzem teljes kapacitással termel, jelenleg nem érzik a világméretű válságot, amely a koronavírus okozta járvány mentén bontakozik ki a szemünk láttára. Sok cég már felfüggesztette a termelést, s bár van, ahol kapacitás és gépek is lennének például védőfelszerelések vagy maszkok gyártására, az angol tulajdonos végül nem járult hozzá a termeléshez.


A Ricosta Kft. ügyvezetése másként gondolta. Dolgozóik a környező településekéről járnak be - most nekik van szükségük a segítségre, „az egészség mindennél fontosabb” – mondja stábunknak Petra, aki 30 éve él német állampolgárként hazánkban. "Ilyenkor nem a profit számít, vannak gépeink, kapacitásunk, miért ne segítenénk".

A cég térítésmentesen szabja speciális gépekkel a maszkoknak való textilt, majd meg is varrják a nagy teljesítményű gépeken. A dolgozók saját anyagból is varrhatnak családtagjaiknak maszkokat.

A lakosságot így el tudják látni maszkokkal a szövetkezett önkormányzatok. Az anyagot ők veszik meg, majd ennek jelentős részét a Kft. telephelyén több méretben leszabják és összeállítják, aztán az önkormányzatnál fertőtlenítik és kiosztják a lakosságnak.

Ramocsaházán egyébként megközelítőleg 15 civil is varr maszkokat az otthoni varrógépeken, így egy idős, féloldalára lebénult hölgy is.

- FrissMédia -