NAGYVILÁG
Belföld
Parancsnokváltás a debreceni Bocskai lövészdandár élén
Parancsnokváltást hozott 2019 januárja az 5. Bocskai István Lövészdandárnál. Ruszin Romulusz dandártábornok elköszönt, mivel új beosztásban kezdi meg rövidesen szolgálatát.

A 45 éves Ruszin Romulusz dandártábornok 2016 szeptemberétől irányítja Magyarország legnagyobb szárazföldi alakulatát. Információink szerint a jövőben az egyre bővülő, mára mintegy 6 ezer fős tartalékosi rendszerhez kapcsolódó logisztikáért és kiképzésért felel majd.

Ruszin közvetlenül a debreceni megbízatás előtt a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökségén és az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljánál, Szolnokon szolgált, katonai pályája 1995-ben kezdődött. Vezetett csoportot iraki kiképző misszióban és a magyar kontingens parancsnokként is tevékenykedett Afganisztánban az évtized elején.

Szloszjár Balázs a Honvédelmi Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökségén osztályvezetői beosztásban tevékenykedett. Az afganisztáni újjáépítési csoportnál is aktívan kivette a részét, 2011-ben vezetője is volt a csapatnak. Szloszjárnak nem új a Bocskai-lövészdandár, hiszen annak hódmezővásárhelyi helyőrségében az összeolvadás előtt és után szolgálatot teljesített.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI