SPORT
Labdarúgás
#labdarúgás
#Kisvárda Master Good
#focimeccs
#Újpest
Parádés meccset játszott a Kisvárda!
A Kisvárda 2:0-ra legyőzte az Újpestet. Ezzel a győzelemmel biztosan megőrizheti helyét az NBI-ben.

Álmos vasárnap délutáni mérkőzés zajlott az első félidőben a Kisvárda otthonában. Az ötödik percben Makowski ígéretes kapáslövése elkerülte a kaput. A kilencedik percben az újpesti Antzoulas belépője sárga lapot érdemelt.

A 12. percben ismét volt egy kisvárdai helyzet, a 16-oson belülről azonban a kapu fölé bombázott a csapat játékosa.

A 20. percben az újpesti Antzoulas ismét sárgát kapott. A csúnya szabálytalanság, és az előző sárga miatt a bíró kiállította az Újpest játékosát. A szabálytalanság teljesen értelmetlen volt, a félpályánál történt.

A Kisvárda előnybe került, de ezt sajnos nem tudta kihasználni. 23. percben az Újpest támadójátékost cserélt védőre. A 35.percben a Kisvárda játékosának a 16-oson belüli vétlen kezezését vizsgálta a VAR, de nem minősítette szabálytalannak.

A 42. percben fejelési lehetőség volt a Kisvárdánál, jó beívelés után az ötös sarkáról Melnyik kicsivel fejelt a kapu fölé.


A játékvezető 2 percet hosszabbított, s ezek kisvárdai támadásokkal teltek, de eredmény nélkül.

A mérkőzés állása a félidőben: 0:0 volt.

A második félidőben három játékost cserélt le az Újpest, és a Kisvárda is a cserékkel próbálkozott. A korábbi Újpest-edző, Kruscic Milos, aki egy ideje a Kisvárdát irányítja, kimerítette a négy játékoscsere lehetőséget. Leonit, Ilievskit, Camajt és Ötvöst küldte be a pályára

A 46. percnél kisvárdai beívelés után ismét fejes következett, de lehetett volna veszélyesebb.

A 48.percben a kisvárdai Hej Viktor kapott sárga lapot, mert felrúgta az ellenfelét, aki el tudott volna mellette futni.

A 49.percben az Újpestnek volt helyzete, de a kisvárdai Széles mentett. Az 51.percben kisvárdai helyzet alakult ki, de a csatár 10 méterről fölé lőtte. Az 55. percben a kisvárdai Yanis Karabelyov kapott sárga lapot egy újpesti játékos szabálytalan megállítása miatt. Az 58. percben pedig a csereként beállt Csoboth Kevinnek adott sárgát a bíró, Erdős József műesés miatt. Csobothoz nagy reményeket fűztek.

A 60. percben a kisvárdai Camaj futhatott be a pályára.

Erre az időszakra a kissé pontatlan a támadásszervezés volt jellemző a Kisvárdára.

A 61. percben újpesti támadás futott a balszélen, és eljutottak a veszélyes beívelésig is. A kisvárdai védelem azonban nagyot mentett. A 63.percben ismét a Kisvárda próbált gólt szerezni, de az újpesti védelem hárított. A 65. percben az Újpest hármas cserét hajtott végre.

A Kisvárdánál végül a cserék lettek eredményesek. Leoni a 67. percben lőtt gólt. Camaj kapu mellé tartó lövésébe Leoni tudott beleérni és a kapuba továbbította a labdát.

1:0!!!

A 70. percben a korábban csereként beállt Diaby szabálytalanságát sárga lappal honorálta a bíró. A 75. percre kisvárdai mezőnyfölény alakult ki, de nem volt eléggé hatázott a támadásszövés.

A 78. percben gyors jobboldali kisvárdai elfutás. A végén Camaj lövését még védte az újpesti kapus, de Ilievski jól érkezett a kipattanó labdára és értékesítette a helyzetet!

2:0!!!

A 84. percben a Kisvárdának adódott még egy lehetősége. Makowski lövését az Újpest kapusa Ötvös elé öklözte, de ő nem tudta kihasználni a helyzetet.

4 perces hosszabbítás után a Kisvárda Master Good csapata a sikeres cseréknek köszönhetően szép és fontos győzelmet aratott.

Összegezve: nem játszott ugyan jól a csapat, de küzdött és elérte célját, megtörve a három hónapja győzelem nélküli időszakot. A Kisvárda februárban tudott utoljára győzni, akkor is az Újpest ellen 2:1-re. A mérkőzésen a kisvárdai szurkolók ígéretükhöz híven végig biztatták a csapatot. A győzelmet így ők is megérdemelték.

Gratulálunk!!!