INTERJÚ
Pápai Jocinak Kisvárda lesz az első!
Ritka alkalom az, amikor egy nagy fellépőnek egy koncert már előre beég az emlékezetébe. Pápai Jocinak ilyen lesz az 5. LESZ FESZT, de hogy miért, és ettől függetlenül mekkora örömmel gondol a szabolcsi emberekre, az kiderül a vele készült interjúból.

Interjú Pápai Jocival:

LESZ FESZT: A Dal 2019 megnyerése után egész nap csörög a telefonod, egyik interjút adod a másik után. Ugyan már másodjára történik Veled, mindez, de fel voltál készülve erre?
PÁPAI JOCI: Hát persze! Az elsőből azért nagy erőt tudtunk meríteni, hogy lelkiekben felkészüljünk rá, hogy mi vár bennünket, de nem gondoltuk és nem hittük, hogy ez még egyszer megtörténhet! Igazából erre tényleg nem számítottam. Ez most egy teljesen váratlan felbolydulás az életemben, de beleállunk férfiasan, úgyhogy ennek szeretnénk eleget tenni.

LESZ FESZT: Van valami séma, amit most elő tudsz szedni, hogy könnyebb legyen számodra? Tudod-e, hogy mi fog történni most?
PÁPAI JOCI: Azért az, hogy látsz előre és tapasztaltál már hasonlót, tudod mikor és mi vesz körül egy kis könnyebbséget jelent. Nem csak a váratlan van. Az is nyilván előnyt jelent, hogy tudom mi hogy lesz. Most már egy picit belelátok az egész folyamatba. Na, de amikor fel kell állni arra a hatalmas színpadra és 15 ezer ember előtt énekelsz, ráadásul közben tudod, hogy 220 millió ember néz, az azért elég durva lelkileg. És hogy egy személyben képviseled a hazádat az azért nagyon felemelő.

LESZ FESZT: Ugyanaz az izgalom van benned másodjára is?
PÁPAI JOCI: Biztos, hogy ugyanaz az izgalom lesz bennem, mint az első alkalommal. Azt a fajta érzést és adrenalint. amit akkor éreztem, azt szerintem nem is lehet megszokni. Nagyon brutális lesz, ami ott ismételten vár rám.

LESZ FESZT: Segíts kérlek megérteni, hogy hogy van ilyenkor a folyamat? Ha majd az első nagy rohanás után jut időd egy kicsit megpihenni, akkor kezded el összerakni a kinti produkciód?
PÁPAI JOCI: Nem tudok nagyon sodródni, mert két hét múlva le kell adnom a végleges alapot a koreográfiával együtt, amire szükségünk van odakint. Igazából nincs idő ezzel foglalkozni. Én nyerni szeretnék...magammal szemben elsősorban. Nagyon fontos, hogy úgy adok ki alapot, koreográfiát, mindent, hogy azt rendben érzem. Bele akarom tenni a munkát, hiszen egy nagyon maximalista ember vagyok.
Már két nappal a győzelem után stúdióba vonultam és még fogok is, mert átalakítás alatt van az egész alap, hogy a maximális hatást tudjuk elérni.

LESZ FESZT: A Dal döntőjében láthattuk, hogy csak Te és a zene álltatok a színpadon. Mezítláb, koreográfia nélkül, minimális fényhatásokkal. Ez változhat az izraeli megmérettetésen?
PÁPAI JOCI: Szeretnénk személyessé tenni ugyanúgy, mint itt Magyarországon.
Azt gondolom, hogy ami működött kicsiben, annak működnie kell nagyban is. Az Origónál is ugyanígy történt, hogy ami itthon Magyarországon működött, az azért kint is működött.
Nyilván van még egy-két ötletünk, amin át kell rágnunk magunkat, hogy valóban az-e a jó vonulat, de igazából ez a személyes koncepció a stáb részéről ez marad.

LESZ FESZT: Viszonylag kevesen látunk így be a kulisszák mögé. Egy ekkora tévés produkcióban, egy koncerten, vagy egy fesztivál fellépésen a setlist, a műsor megalkotása igényel még számodra felkészülést?
PÁPAI JOCI: Megmondom őszintén, hogy én két évet szeretnék menni egy produkcióval, aztán mindegyiket szeretném kicserélni. Az első két évemben nem volt olyan idő, amikor ezt sikerült volna olyannak újraalkotni, amilyennek én akarnám. Úgyhogy még ezt is be kell csempészni abba az időbe mielőtt kimegyek az Eurovíziós dalverseny döntőjére, mert utána már nem lesz időnk erre. Úgyhogy az az igazság, hogy most van ez folyamatban, hogy vizuál, fények, táncosokkal kiegészülve. Szóval most folyik annak kialakítása, hogy olyan legyen, mint ahogy én ezt megálmodtam két évvel ezelőtt.

LESZ FESZT: Akkor valószínűleg már ezzel az új műsorral találkozhatunk Kisvárdán júliusban a LESZ FESZT-en. Ez nekünk nagy élmény, de Neked is egy más, egy új élmény lesz a LESZ FESZT?
PÁPAI JOCI: Nekem a LESZ FESZT lesz a legelső nagy, igazi nyári fesztivál fellépésem. Mivel zenészember vagyok az a legfontosabb számomra, hogy a közönséget mindenütt maximálisan kiszolgáljam. Úgy szeretnék állni a színpadon, hogy a közönséghez még jobban célba tudjam juttatni, ami én vagyok.

LESZ FESZT: Mennyire vagy fesztiválos arc?
PÁPAI JOCI: Ez sok mindenre választ fog adni: amikor gyerekkoromba megkérdezték tőlem, hogy mire vágysz a legjobban, akkor én mindig azt mondtam, hogy elálljon az emberek lélegzete. Azt hiszem ebben minden benne van. Én nem pénzt kértem, autót, szép házat, hanem nekem mindig is ez volt a legfontosabb, és most is így van.

LESZ FESZT: Neked van-e bármilyen szabolcsi kötődésed?
PÁPAI JOCI: Annyi szabolcsi kötődésem van, hogy a táncosom Virág Alexandra ott született és amikor ott voltunk Szabolcsban fellépni, akkor úgy megetettek megitattak minket egy fesztiválon, hogy alig tudtunk hazajönni. Sőt, még felnyitották a kocsim hátulját, telerakták káposztával és olyan szabolcsi ételekkel, amik mindennél finomabbak. Ezért is azt gondolom, hogy nagyon vendégszeretőek a szabolcsi emberek, ez egészen biztos és nagyon szeretjük azt a közeget velük.

LESZ FESZT: Most hogy a sikereid látszólagos csúcsát éled meg és drukkolunk, hogy odakint még magasabbra érj, de hogyan találod még meg ilyenkor a motivációd? Lehet még boldogabbá tenni a közönséget?
PÁPAI JOCI: Szerintem igen és szerintem ez az érzés nem szabad hogy kiégjen az emberből. Hiszek a Sorsban, hogy ez az úton csak egy állomás, ahol tartok és van ettől feljebb is.