PUZZLE
Életmód
#Zrínyi Ilona Gimnázium
#projektnap
Pályaválasztási projektnap volt a Zrínyi gimnáziumban
Pályaválasztási projektnapot tartottak a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban március 10-én.

A projektnap célja az volt, hogy segítse a diákokat a pályaválasztásban. A gimnázium 15 volt tanulóját kérte fel 2 x 50 perces előadás megtartására. Az előadók elmondhatták élettapasztalatukat és ismertethették a diákokkal az általuk választott pálya szépségeit vagy nehézségeit.

A gimnázium kezdeményezése nagyszerűen összekapcsolható a Nyitott Bíróság Program irányelveivel, ezért dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője, mint a gimnázium öregdiákja szívesen tett eleget a felkérésnek.

Az előadó röviden ismertette a bírósági szervezet felépítését, a bírákra vonatkozó jogszabályi előírásokat és részletesen ecsetelte, hogy milyen készséggel és képességgel kell rendelkeznie annak, aki ezt a neves hivatást választja.

A diákoknak lehetőségük volt kérdések feltevésére. A szóvivő felajánlotta, hogy szívesen tájékoztatja a tanulókat az őket érdeklő alapvető jogi ismeretekről a továbbiakban, akár osztályfőnöki óra keretében és felhívta a figyelmüket arra, hogy lehetőség van tárgyalások megtekintésére is.

A kezdeményezés nagy sikert aratott, várhatóan mostantól minden évben megrendezik az eseményt.