KÉK FÉNY
#baleset
#őzzel ütközött
Őzzel ütközött, majd kigyulladt egy autó Nyírturán
A 403-as számú főúton Nyírtura és Nyíregyháza között egy személygépkocsi egy őzzel ütközött, majd kigyulladt és teljes terjedelmében égett vasárnap este. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kettő gyorssugár segítségével a tüzet eloltották - írja közleményében Dudás Szilvia.

A katasztrófa szóvivője az esettel kapcsolatban azt írja, hogy ugyanitt egy kisbusz - amelyben kilenc ember utazott -, szintén őzzel ütközött. Ennél az esetnél is a nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd a rendőrségi helyszínelést követően vontatókötél segítségével a sérült járművet eltávolították, a közúti akadályt megszüntették. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Berendezési tárgyak égtek egy családi ház pincéjében Máriapócson az Ófehértói utcában vasárnap délután. A tűzesethez a nyírbátori és a baktalórántházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakóház tulajdonosa a tűz oltását megkezdte, könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő Újfehértón vasárnap este egy két szintes családi ház fürdőszobájában. Az esethez a nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik méréseket végezték, azonban a mérgező gáz jelenlétét nem mutatták ki. Személyi sérülés nem történt. Csengerből két embert szállítottak kórházba szén-monoxid mérgezés gyanújával. A házban lakók rosszullétre panaszkodtak, az ingatlanban a csengeri önkormányzati tűzoltók méréseket végeztek, amely kimutatta a szén-monoxid jelenlétét, majd átszellőztették az épületet.

Fotó: FrissMédia/archívum - illusztráció