SPORT
Ötödikek a besisek
Tizenkét csapattal rendezték meg az idei Futsal V-VI. korcsoportos Diákolimpia® országos döntőjét 2020. február 7-9. között Pécsett. A dobogós helyezéseket a Szombathelyi Nagy Lajos, a Diósgyőri Gimnázium és Pécsi Tudományegyetem Gyakorló középiskolái, míg az ötödik helyet a kisvárdai Bessenyei György gimnázium tanulói szerezték meg.

A tornát az MDSZ megbízásából a Baranya Megyei Diáksport Tanács szervezte. A 747 nevező csapat közül az országos döntőbe a tavalyi húsz után idén 12 10 fős csapat jutott be. Érdekessége volt az idei küzdelemnek, hogy a tavalyi élmezőnyből idén mindössze a Váci Boronkay Gimnázium csapata kvalifikálta magát az országos döntőbe. Ebben az évben is a legjobbak közé került a pécsi és szegedi Deák Ferenc, a miskolci Diósgyőri- és a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapata. A mérkőzések a Gandhi Gimnáziumban és a Lauber Dezső Sportcsarnokban zajlottak.

A csütörtöki megnyitó ünnepségen részt vett Péterffy Attila, Pécs Megye Jogú Város Polgármestere, Máté János, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és dr. Erdős Dániel, az MDSZ ügyvezető igazgatója.

Az izgalmas mérkőzéseken nem minden esetben a „futsal iskolák” diadalmaskodtak. Sokszor szikrázó, kemény összecsapások és büntetők döntöttek a szoros mérkőzéseken. A kisvárdai csapat a rendes játékidőt tekintve, három győzelemmel és két döntetlennel veretlenűl az előkelő ötödik helyet szerezték meg.

A csapat tagjai: Barabás Martin 12.d, Csercsa Gergő 10.a, Czene Zalán 11.f, Galambos Bence 9.b, Köblös Bence 12.c, Németh Tamás 12.c, Szikszai Tamás 12.d, Szőr Levente 12.c, Torma Máté 12.c, Végső Mihály 10.f osztályos tanulók.

Fotó: Bessenyei György Gimnázium és Kollégium közösségi oldala