KÉK FÉNY
#Nyírmihálydi
#rablás
#rendőrség
Öten kellettek ahhoz, hogy kiraboljanak egy idős asszonyt
Kiraboltak egy idős asszonyt Nyírmihálydiban, a rendőrök két feltételezett elkövetőt elfogtak, harmadik társukat elfogatóparancs alapján körözik - írja a police.hu.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya nyomozóinak közreműködésével 2020. december 9-én elfogták B. Gy. 32 éves és B. F. 38 éves nyírmihálydi lakosokat.

A két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. szeptember 27-én betört egy nyírmihálydi asszony házába, ahol az egyedül élő 84 éves nőt a földre kényszerítették, bántalmazták, közben kitépték a fülbevalóit, és azokkal együtt távoztak.

A nyomozás adatai szerint a férfiaknak társaik is voltak, akikkel közösen állapodtak meg abban, hogy bemennek az asszonyhoz, és ott pénzt fognak szerezni. A rablásban velük együtt részt vevő 30 éves férfi jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, felkutatása és elfogása érdekében a rendőrség elfogatóparancsot adott ki.

Két nő is a férfiakkal tartott, ők a ház közelében megálltak, és a környéket figyelték, hogy társaikat nehogy megzavarják.

A nyomozók a két férfit rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. R. Tné 28 éves és T. A. 22 éves nyírmihálydi lakosokat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, ők a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.