NAGYVILÁG
Külföld
Összefognak a szlovák és a magyar természetvédelmi szervezetek
​A Szlovák Állami Természetvédelmi Hivatal és a Bükki Nemzeti Park együttműködési szerződést kötött, amelyben a jövőbeli közös munkájuk részleteit rögzítették.

Az együttműködés a határmenti térség természetvédelemre vonatkozó tevékenységének összehangolását, a határon átnyúló projektek kidolgozását, a Novohrad-Nógrád Geopark és az ott levő tanösvények felújítását illetve újak kialakítását, valamint a Bükki Nemzeti Parkkal közös kutatási munkák elvégzését érinti.

A Memorandum lehetővé teszi a szakszerű együttműködést a Bükki Nemzeti Park és a Novohrad-Nógrád Geopark természeti értékeinek megőrzése érdekében. Folytatódik továbbá azoknak a közös, határon átnyúló projekteknek az elkészítése és megvalósítása, amelyek a tudományos kutatást és az enviromentális nevelést szolgálják. Ugyancsak fontosnak tartják a nagyvadak védelmét, illetve migrációs útvonalaik biztosítását.

A Bükki Nemzeti Park már együttműködik a Cseres-hegység és a Selmeci-hegység természetvédelmi igazgatóságával - számolt be róla szlovákiai tudósítónk.