SPORT
Foci VB 2018
#Labdarúgás
#világbajnokság
#2018
Oroszország-Szaúd-Arábia 5:0
A házigazda és Szaúd-Arábia csoportmeccsével kezdődött a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amely egy hónapig tartja lázban a labdarúgás szerelmeseit. Az első mérkőzésre közel 80 ezer szurkoló volt kíváncsi Moszkvában a Luzsnyiki-stadionban.

Az orosz válogatott Gyenyisz Cserisev a labdarúgó-világbajnokságok első játékosa lett, aki egy nyitómérkőzésen csereként beállva gólt szerzett. A Villarreal futballistája a 24. percben váltotta a megsérülő Dzagojevet, a 42. percben pedig kétgólosra növelte a házigazdák előnyét Szaúd-Arábia ellen. De ezzel nincs vége, hiszen a 72. percben Zobnin beaádást az egy perce csereként pályára lépő Dzjuba bólintotta a szaúdi kapuba. A hosszabbítás utáni percben megszerzi az oroszok negyedik gólját Cserisev, majd rá egy percre a 93. percben Golovin egy szépségdíjas góllal teszi emlékezetessé a nyitómérkőzést, ezzel 5:0 a házigazdák javára.

Cserisev a második olyan játékos, aki klasszikus nyitómeccsen duplázni tud.

Cserisev neve sokaknak a Real Madridból és egy kellemetlen eset miatt lehet ismerős: 2015 decemberében egy Cádiz elleni kupamérkőzésen az előző szezonból hozott sárga lapjai miatt eltiltott lett volna, de ez a játékos és klubja figyelmét is elkerülte, így a Real Madridot kizárták a sorozatból. Cserisev nem sokkal később elhagyta a klubot. 2016 óta a Villarreal játékosa, az orosz válogatottban ez volt az első találata - írja az M4

A vb-k történetében egyébként Cserisev az ötödik játékos, aki az első félidőben csereként tudott eredményes lenni. A VB első sárga lapját az oroszok középpályása, Golovin zsebeli be.

A csoport másik mérkőzését pénteken 14 órától rendezik, amikor Uruguay Egyiptom csapatával mérkőzik meg.

Fotó: AFP/Patrik Stollarz