NAGYVILÁG
Operatív törzs: hova utazhatnak karantén nélkül az üzletemberek?
Kiegészítette a külgazdasági és külügyminiszter az üzleti útról hazatérőkre vonatkozó karanténszabályok alóli mentességet - ismertette Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Az üzleti utakra vonatkozó rendelkezések szerint a magyar állampolgárokra hazatéréskor az általános beutazási karanténkötelezettség vonatkozik, azaz automatikusan hatósági házi karanténba kerülnek. Kivétel ez alól, ha a kiutazás célországa az Európai Unió tagállama vagy tagjelöltje, az Európai Gazdasági Térség tagállama vagy azonos jogállású ország, továbbá Nagy-Britannia és Észak-Írország.

A mentesség a kiegészítés szerint vonatkozik továbbá az Egyesült Államokra, Bahreinre, az Egyesült Arab Emírségekre, az Indiai Köztársaságra, az Indonéz Köztársaságra, Izraelre, Japánra, a Kínai Népköztársaságra, a Koreai Köztársaságra, az Oroszországi Föderációra, Szingapúrra, Törökországra és Ukrajnára, amennyiben a belépő magyar állampolgár az utazás üzleti célját tudja igazolni.

A külügyminiszter rendelete hétfő este lépett hatályba - közölte Kiss Róbert.

- MTI -