KÉK FÉNY
Önvédelemmel takarózott a bíróságon a párját halálra késelő nagyari férfi
​A Nyíregyházi Törvényszék megtartotta az előkészítő ülést a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt B.Z. vádlottal szemben indult büntetőeljárásban.

A vádirat szerint a férfi élettársi kapcsolatban élt a sértettel, azonban a nő új viszonyt kezdeményezett és emiatt a férfi féltékenységből rendszeresen zaklatta, bántalmazta őt. 2021. május 31-én hajnali 1 óra körül a férfi hazament nagyari házukba és a kulcsra zárt ajtón kopogott. Amikor az asszony ajtót nyitott, a vádlott ütni kezdte, majd egy tapétavágó késsel több alkalommal egész testén megvágta, megszúrta az asszonyt. A bántalmazást hallva a lakásban tartózkodó gyermekük telefonon segítséget hívott, majd magához vett egy kést és édesanyja segítségére sietett. Amikor a vádlott meglátta a gyermeket, kikapta a kezéből a kést, megütötte, majd az így megszerzett késsel a már földön fekvő sértettet több alkalommal megszúrta. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt. Időközben a helyszínre érkezett a nő édesapja, aki a szobába érve a földön fekvő lánya mellett találta a vádlottat, aki ekkor a kezében lévő késsel többször hasba szúrta magát. Mikor az édesapa számon kérte a vádlottat, ő a késsel az idős férfi homloka felé vágott, aki ezután kimenekült a szobából.

A bántalmazás során a gyermek és az apa könnyebb sérüléseket szenvedett, de mindkét esetben fennállt a reális veszélye annak is, hogy súlyosabb – az apa vonatkozásában akár életveszélyes – sérülések keletezzenek. Azok elmaradása csak a véletlenen múlt.

Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét, vallomásában előadta, hogy élettársával boldog párkapcsolatban éltek. Mikor a vádbeli napon hazaérkezett, az asszony váratlanul rátámadt, többször hasba szúrta őt, emiatt eszméletét vesztette és már csak a kórházban tért magához. Ezen túlmenően a történtekre nem emlékszik.

A bíróság 2022. március 29-én tart tárgyalást az ügyben, ahol a sértett tanúk kihallgatása várható.

- FrissMédia -