AKTUÁLIS
Ónos eső - rengeteg a baleset megyénk útjain
Mint írtuk, ónos eső veszélye miatt adott ki figyelmeztetést több megyére csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint már este jeleztük, csütörtök délutánig főként az ország északkeleti, északi harmadán kis mennyiségű, vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. Az ónos eső, fagyott eső mellett elsősorban az északkeleti határvidéken kevés hó is hullhat.

Ónos eső veszélye miatt több megyére, köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Megyénkben a megváltozott útviszonyok miatt nagyon sok pályaelhagyásos baleset történik, jellemzően a csúszós utak miatt. A 49-es főúton kamion ütközött személygépkocsival. A baleset a főút Győrtelek és Ököritófülpös közötti szakaszán történt.

Összeütközött egy kamion és egy gépkocsi csütörtök reggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a 49-es főút Győrtelek és Ököritófülpös közötti szakaszán. A balesethez Mátészalkáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták.

Az árokba borult és a feje tetejére állt egy gépkocsi a 471-es út 30-as kilométerszelvényénél, Nyíradony és Nyírmihálydi között. A járműben csak a vezetője utazott, akit a szakolyi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt kisegítettek a kocsiból. Az egység áramtalanítja az autót. A balesethez a mentők is kiérkeztek.

Árokba csapódott egy gépkocsi a 49-es főút 54-es és 55-ös kilométerszelvénye között, Csengersima térségében. A csengeri önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. Információk szerint a 49-es főút érintett szakaszán több autó is árokba került, így az egység felderíti ezeket az eseteket is.

Fotó: Bodnár Sándor