AKTUÁLIS
Önként vállalt segítség
​Sajtótájékoztató keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást írt alá Nyíregyházán, a Megyeházán. A paktumot Román István kormánymegbízott és dr. Tóth Tibor ügyvezető látta el kézjegyével.

Nyíregyházán, a Megyeháza Alpár Ignác teremében a sajtó munkatársainak Román István elmondta, hogy ez a ceremónia egy közös munka kezdete a kormányhivatal és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. között.


A kormánymegbízott kifejtette: a 21. században ahhoz, hogy megfelelő színvonalon tudjanak szolgáltatásokat nyújtani a kormányhivatalok, elengedhetetlen a szolgáltatások elérhetősége mindenki számára, legyen az fogyatékkal élő vagy sem.



Megyénkben az összes kormányablaknál akadálymentesített az ügyfélhívó rendszer - emelte ki Román István. Majd hozzátette, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 96 épülete szinte kivétel nélkül akadálymentesített. Amelyek még nem, "azokat összegeztük és azon vagyunk, hogy amint forrás érkezik rá, megvalósítsuk az akadálymentesítésüket" - jelentette ki.

A megállapodás segítségével szakmai munka révén speciális helyzetekre is fel tudnak készülni a kormányhivatal ügyintézői. Román István elmondta még, hogy a kormányhivatal állományában jelenleg is több csökkent munkaképességű kollégájuk dolgozik.

Dr. Tóth Tibor, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy szervezet feladata a fogyatékos személyek esélyegyenlőségének, társadalmi integrációjának és komplex (re)habilitációjának elősegítése, a komplex rehabilitációban közreműködők tevékenységének összehangolása.



Rámutatott: öröm számára, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nem csak a kötelező feladatokra koncentrálnak, hanem önként vállalt célokat is megvalósítanak, mint például ez az együttműködési megállapodás.

Az együttműködő partnerszervezet részéről - Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. - elsősorban szakmai támogatást kap a kormányhivatal.

- FrissMédia -