AKTUÁLIS
#Olaszország
#Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara
#együttmőködés
#szabolcs megye
#Seszták Oszkár
Olaszország közelebb van, mint gondolná
Méltó helyen, a Megyeháza nemrég felújított, Alpár Ignácról elnevezett tárgyalótermében ratifikálták azt az együttműködési dokumentumot, amely a tervek szerint Olaszország és Szabolcs-Szatmár- Bereg megye gazdasági együttműködését segíti elő.

A Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Önkormányzat és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara képviselői megállapodást írtak alá ma Nyíregyházán. A dokumentumot az önkormányzat részéről Seszták Oszkár, a kamara részéről Martignago Ferdinando látta el kézjegyével.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy az aláírást megelőzte egy budapesti konferencia, ahol az együttműködési szándék körvonalazódót. Ezen a konferencián több együttműködési projekt fogalmazódott meg, amit a mai napon szerződés aláírásával véglegesítettek.

A közgyűlés elnöke kiemelte, hogy az együttműködés keretében elsősorban olyan uniós pályázatokban gondolkodnak, amelyek a képzés, szakképzés területén jelenthenekt új perspektívát megyénknek.

Martignago Ferdinando az aláírást megelőzően elmondta: bízik benne, hogy ez a megállapodás nem csak papíron fog létezni, hanem konkrét tervek, ötletek fognak megvalósulni. A kamara elnöke beszélt a Marco Polo G.E.I.E. konzorciumról is, amelybe magyarországi partnereket keresnek. A Gazdasági Érdekeltségű Európai Csoport G.E.I.E egy európai nemzetek közötti új partnerségi és együttműködési forma, amely lehetővé teszi intézményeknek és magán- vagy állami szerveknek a közös tevékenységet. A konzorcium legfőbb feladata, hogy megkönnyítse és fejlessze tagjainak gazdasági lehetőségeit.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Erasmus+ nevű projekten belül (diákcsere-program) is szeretne a két ország együttműködni, mint ahogyan lehetőséget látnak a turizmusban, az oktatásban, képzésben is az együttműködésre.

A szerződés fontoságát jelzi, hogy Martignago Ferdinando, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke külön erre az alkalomra utazott hazánkba.

-Frissmédia-