KÖZÉRDEKŰ
Ajánló
#fotópályázat
#eredményhirdetés
Ők bizonyultak a legjobbnak a FrissMédia adventi fotópályázatán
2017-ben hagyományteremtő céllal - no meg közösségépítő szándékkal hirdette meg a Friss Média az adventi fotópályázatát. A 2017-ben nagy sikerrel zárult megmérettetést az idén is útjára indítottuk és a közel egy hónapos nevezési időszakban rengeteg fotó érkezett. Témájuk: az adventi hangulat.

Egy fénykép lehet, hogy az élet egy pillanata, amit foglyul ejtett az örökkévalóság, de soha nem szűnik meg visszanézni rád - fogalmazta meg egyszer Brigitte Bardot, az énekes-modell-színész-divatikon, akinek egykor a lábai előtt hevert a világ. Ma már mindenki igyekszik megörökíteni azt, amit lát. A technológia ott lapul szinte mindenki zsebében, aminek végeredménye hogy egy kicsit mindenki fotósnak érezheti magát. Napjainkban naponta 100 millió számra készülnek a fényképek, amelyek jelentős része a világháló segítségével körbejárhatja a Földet egy szempillantás alatt. Fotózunk, mert késztetést érzünk rá, hogy megörökítsük, megmutassuk mindazt, ami körbevesz minket.

Így tettek olvasóink is az elmúlt bő egy hónapban. A jelenidőt a jövőnek örökítették meg, enélkül a múltba veszne a látott élmény, a csoda vagy épp egy kedves emlék.

A pénteki díjátadón a Középsuli sorozat főszereplője, Bende, valamint a Friss Média szerkesztője, Tina szólította a színpadra a nyerteseket, de előtte Bende egy, a sorozatot folyamatosan követő iskoláslegényt invitált a színpadra, hogy átadja a Középsuli sztárjai által aláírt Minyon figurát.

Természetesen a nyerteseket előzetesen már értesítette a szerkesztőség, így sokan a Kisvárda karácsonyi fényekbe öltöztetett sétálóutcájában felállított hatalmas színpad közelében voltak. Bende kifaggatta őket a díjazott fotók történetéről. A pályázók közt volt, aki egy fényforrás-gyárban dolgozik, így vonzódik a fény csapdába ejtéséhez. És volt olyan nyertes, akik abban bízik, hogy a fa alatt, december 24-én egy fényképezőgépet talál, hisz szerelmese a jelen megörökítésének.

A fényképek lényege, hogy felidézzék az emlékeket, de a fotósnak a fénykép készítésén kívül semmilyen más emléke nem lesz, mert kizárólag erre az egy műveletre koncentrált akkor.

2018-ban az adventi fotópályázat közönségdíjasa Haklik Attila lett. A szakmai zsűri díját Hajdú Nikoletta vihetett haza.

A szerkesztőség döntése alapján ebben az évben a tíz legtöbb szavazatot elért pályázó is díjazásban részesült.

Ők Kolozsvári Beatrix, Fazekas Erzsébet, Filep Gergő, Nagy Kíra, Markó Fruzsina, Csépke Csaba, Halász Réka, Danku Tibor, Fazekas Noémi és Pappné Bökönyi Ágnes.


- FrissMédia -