Tudomány és Technika
#japán
#milliárdos
#SpaceX
#Hold
Ő lesz az első űrturista a Hold körül
Kiderült, ki lesz a szerencsés űrutazó, aki elsőként repülheti körbe a Holdat civilként.

Mazava Juszaku japán milliárdos lesz az első űrturista, aki a Hold körül utazhat - jelentette be a SpaceX űrkutatási vállalat a kaliforniai Hawthrone-ban. A 42 éves japán férfi, aki vagyonát a divatiparban szerezte, többször is azt nyilatkozta, hogy álma az űrutazás.

Tavaly a lapok címoldalára került, amikor 110 és fél millió dollárt fizetett egy aukción Jean-Michel Basquiat egyik festményéért. Mivel nagy műkedvelő, azt tervezi, hogy hat vagy nyolc művészt is felvisz magával, akik, miután visszatértek a Földre, művészeti alkotásokban örökítik meg a látottakat. Hogy mindannyiunkban felébresszék az álmodozót.

Elon Musk cége, a SpaceX a Big Falcon Rocket elnevezésű rakéta fejlesztésén dolgozik, amellyel feljuttatja majd a civileket a világűrbe. Az első utazás, amelyen a szerencsés japán milliárdos részt vehet, a tervek szerint 2023-ban lesz. Az utolsó űrprogram, amely a Holdat célozta meg, 1972-ben fejeződött be. Az Apollo 17 óta senki nem járt a Holdon és Hold körüli pályán sem voltak az asztronauták.


Fotó: Twitter - Elon Musk