AKTUÁLIS
Nyiss ablakot a zenének holnap Kisvárdán
A MÁV Szimfonikus Zenekar 75 éve küldetésének érzi, hogy a klasszikus zenét elvigye az emberekhez. 1945-ben, a második világháború után a zenekar alapítói azzal az üzenettel indították útra zenészeiket, hogy a saját eszközeikkel segítsék a világégés által megtépázott lelkek gyógyítását. Szerencsére világégés már nincs, de megtépázott lelkek gyógyítása ma is feladatuknak tartják. Így hát útra keltek és viszik a zenét oda, ahol szükség van rá. Holnap Kisvárdára.

A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra biztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét. Partnereik segítségével március 30-ától naponta indultak útra Budapesten két autóval, melyek klasszikus zenét sugároztak. Néha meg-megálltak, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeztek, akár az otthonukban töltötték az időt, ablakot nyitva a zenének.

Most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia nemcsak hazánk, de a világ szinte minden polgárának, talán még fontosabb, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessünk át. Feltöltődjünk és bizakodva nézzünk a jövőbe, remélve, hogy hamarosan újra kinyithatnak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatér a rendes ütemébe.

Mi lehetne erre jobb eszköz, mint a zene?

Ma Nyíregyházára érkezett az egyik autójuk, Sándor János klarinétművész vezetésével. Nyíregyházán reggel 10-kor az Oltalom Szeretetszolgálat Nappali Központjánál csendültek fel a klasszikus darabok, majd kicsivel később a Emmaus Szeretetotthon előtti parkban. Ezt követően a Jósaváros lakótelep több helyszínén, az Örökösföldi lakótelepen és a Oltalom Családok Átmeneti Otthonánál szólt a zene.

Holnap a különleges kocsi Kisvárdára érkezik.


- FrissMédia -