SPORT
#Nyíregyháza
#rali
#Hadik
#Turán
#eredmény
Nyíregyháza-rali - Hatalmas show a célnál - fotók, videó
Már az sem mindennapi, hogy az utolsó versenyen dől el a bajnoki cím sorsa, de azt talán még legmerészebb álmaiban sem gondolta senki, hogy a Nyíregyháza-rali utolsó gyorsasági szakaszán, legutolsó méterein is lesz még tétje a párharcnak.

Turán Frigyes és Hadik András egész hétvégén késhegyre menő párharcot vívott, de mivel ez egy másfeles szorzójú viadal (a hosszabb táv miatt), az utolsó szakasz, vagyis a power stage pontjai döntöttek az abszolút bajnoki címről. Végül a versenyt a Hadik András, Deák Attila kettős nyerte, méghozzá meglehetősen megnyugtató fölénnyel, és kettejük közül az utolsó szakaszon - a power stage-en - is ő volt a leggyorsabb, ezek a plusz pontok azt jelentették számára, hogy ő a magyar bajnok.

Megtettünk mindent” – mondta Hadik a célban. „Semmi rossz érzésem nincs, amit lehetett, mi kihoztuk magunkból, az autóból és a csapatból”– tette hozzá Turán.

A célban mindkét csapat ünnepelt, hiszen ilyen elképesztő csatát évek óta nem láttunk a magyar raliban, az pedig csak ráadás, hogy egy ilyen magas színvonalú és ilyen nehéz futam tett pontot ennek a hosszú évnek a végére.


A nem a hivatalos, előzetes végeredmény

17. szakasz:

1. Hadik, Deák 5:22.3

2. Turán, Bagaméri 2.9 mp h.

3. Kazár, Tóth Zs. 8.3 mp h.

4. Vincze, Bacigál 18.0 mp h.

5. Trencsényi, Verba 24.2 mp h.

6. ifj. Érdi, Kovács Sz. 29.9 mp h.

A nem hivatalos állás:

1. Hadik, Deák 1:48:38.4

2. Turán, Bagaméri 29.3 mp h.

3. Vincze, Bacigál 3:33.3 p h.

4. Kazár, Tóth Zs. 3:46.7 p h.

5. ifj. Érdi, Kovács Sz. 5:36.8 p h.

6. Trencsényi, Verba 6:18.4 p h.