KÉK FÉNY
#Zatik Péter
#Nyírbátor
Nyírbátori főtörzszászlós kapott érdemjelet
Bátorságért érdemjelet kapott Zatik Péter főtörzszászlós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendszergazdája.​ A gazdasági kategóriában díjazták a szabolcsi rendőrt - írja a Zsaru magazin.

Nyírbátorban 1998-ban kezdte hivatásos pályafutását informatikusként a határőr-igazgatóságon a díjazott Zatik Péter. A Zsaru magazinnak nyilatkozott az elismerésről a Nyírbátoron szolgáló férfi. A 22 éve ugyanott dolgozó szakember azt mondta: Konkrét munkaköröm szerint a számítógépes hálózatok felügyeletével, menedzselésével és programozással foglalkozom. Manapság, mint sok más területen, a rendőrség munkájához is elengedhetetlenek az informatikai rendszerek. Tulajdonképpen mi biztosítjuk a kollégáknak a háttérbázist. Konkrétumokra is büszke. Az új büntetőeljárásról szóló törvény bevezetése kapcsán előírt videokihallgatási rendszer beüzemelését, beszerelését és a hálózatbővítését említi.

A főtörzszászlós úgy nyilatkozott, nagyon meglepődött, hogy neki ítélték a címet, és egyben megtiszteltetésként élte meg munkájának több évtizedes elismerését.