AKTUÁLIS
#Rotary Klub
#Rotary Kisvárda
#jótékonyság
#tehetség
Nyílt nap volt a kisvárdai Rotaryban
93 éve szolgál a Rotary Magyarországon. Ebből az alkalomból, a 38 városban működő 54 Rotary Klub nyílt napokon mutatkozott be a sajtó nyilvánossága és az érdeklődő nagyközönség előtt.

„Nem titkolt szándékunk az volt, hogy minél több emberrel megismertessük a Rotary jószolgálati tevékenységét, jövőbeni terveit. Megmutattuk továbbá a Kisvárda Rotary Club működését, valamint azt, hogy az elmúlt időszakban milyen helyi aktivitásokat, humanitárius programokat végeztünk.” - mondta Lukácsné Csizmadia Gabriella, a Kisvárda Rotary Club elnöke, aki szerdán este, a klub törzshelyén, az Amadeus Étteremben mutatta be a 2008-ban alakult kisvárdai klub múltját, jelenét és tervezett jövőjét is.

„Demokrácia, közös értékrend, egyenrangúság, szolidaritás, a rászorulók önzetlen segítsége- ezek a Rotary Club világszerte ismert alapelvei, így a kisvárdai szervezet tagjai is ezen értékek képviseletében komoly célokat tűztek ki maguk elé, melyeket rendre meg is valósítunk. Az elmúlt években számos jótékonysági, kulturális rendezvény kötődik a nevünkhöz, mindemellett, a nyugat-magyarországi szervezettekkel együttműködve ingyenes táborozást és cserediák programokat is rendezünk a kisvárdai diákok számára.” - mondta az elnök-asszony.

A szervezet jelenleg egy 25 tagú asztaltársaság, melyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek, arra törekednek, hogy a világban és azon belül Kisvárdán és környékén, terjedjen a megértés és a jószándék. Elnököt saját maguk közül egy évre választanak, tag pedig csak az lehet, akit valamelyik rotarista ajánl és a többiek egyhangúan elfogadják. A Kisvárda Rotary Klub tagjai: Amászta Miklós, dr. Battyányi Gábor, Bogár Attila, Daku Attila, Fehér Gusztáv, Horváth Imre, dr. Juhász Ferenc, dr. Korponai István, Kovács Zoltán, Lukácsné Csizmadia Gabriella, Matus Attila, dr. Nagy Judit, dr. Nagy Mária, dr. Novák Miklós, Nyakó Béla, Pekó László, Pintérné dr. Székely Erika, Puskás Géza, Ragány Tibor, Ragányné Poncsák Pálma, Simák Györgyné, Sipos Tibor, Szolnokné Szepessy Dóra, Szeremley Csaba, Takács Zsolt.

Az elnök-asszony beszámolója után bemutatkoztak az idei év Rotary ifjúsági tehetségdíjasai:
1. „Ígéretes tehetségért Rotary díj" - 100.000-Ft értékben - Szakszon Eszter, Bessenyei György Gimnázium;
2. "A tanév legeredményesebb sortolója Rotary díj" 30.000-Ft értékben - Filipcsuk Péter Gusztáv, Bessenyei György Gimnázium;
3. " Ígéretes tehetségért Rotary Különdíj" - Kerezsi Ádám, Szent László Gimnázium és Orgován Dániel, Kisvárdai SzC II. Rákóczi Ferenc Szakközép és Szakiskolája.

A Rotary nyílt nap végén Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere a városban folyó jelenlegi beruházásokról, Kisvárda jelenéről és jövőjéről tartott fotókkal illusztrált előadást, majd méltatta a kisvárdai rotaristák munkáját is. „Szívből kívánom, hogy a Kisvárda Rotary Klub tagjai úgy mint eddig, a jövőben is számos jótékony célú munkát tudjanak végezni Kisvárda közösségi életének élénkítéséért, a rászoruló emberek, tehetségek, illetve intézmények megsegítéséért! Ehhez mind magánemberként, mind polgármesterként, továbbra is számíthatnak a segítségemre!” - fogalmazott Leleszi Tibor.

- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor