AKTUÁLIS
Nosztalgia Kávéházi Délután Kisvárdán – fotók és videóriport
Sorozatunk első részében Máté János énekessel beszélgettünk hangulatról, Kisvárdáról, amit a művész ékszerdobozként jellemzett a fellépését követően. János a Nosztalgia Kávéházi Délután sorozat első fellépője volt. Ahogy ő fogalmazott, kitárultak a határok, s velük együtt az emberek szíve is.

Miközben megyénk településeit az aktuális, már-már életünk szerves részévé váló viharok tépázták, Kisvárdát elkerülte a bőséges égi áldás. Máté János péntek este a Nosztalgia Kávéházi Délután első fellépője volt a Coffee Tea Area pódiumán.


A kellemes nyáresti program amolyan hagyományteremtő, no meg karanténzáró, életbeindító rendezvény volt. A csaknem teltházás rendezvényen időutazáson vehetett részt a közönség János jóvoltából. Hitelesen, meggyőzően tolmácsolta, olyan nagy előadóink, mint Kovács Kati vagy Máté Péter örök érvényű dalait.

A közönség sorait elnézve sokak szemében szinte életre keltek az emlékek, s a zene dallamain át álmodták tovább életük hátrahagyott részét.

János, Kovács Katitól szerencsére nem az Add már Uram az esőt énekelte, így a koncert végére egy-egy égi könnycseppel megúszta a közönség.

A kávéháznak - bár nem verték nagydobra – tulajdonképp születésnapi bulija is volt a tegnapi, hisz’ a napokban ünnepelte hatéves születésnapját.